Foto: DELFI.ee

Latvijas basketbola trenera Roberta Štelmahera vadītā Tallinas "Kalev"/"Cramo", kuru pārstāv Jānis Kaufmanis un kuras treneru kolektīvā strādā Akselis Vairogs, svētdien svinēja sensacionālu uzvaru Vienotās līgas spēlē.

Tallinieši viesos ar rezultātu 107:102 (21:25, 20:23, 27:31, 39:23) pārspēja vienu no Eiropas spēcīgākajām komandām Maskavas CSKA, kuru pārstāv Jānis Strēlnieks.

"Kalev"/"Cramo" pirmo reizi Vienotās līgas vēsturē bija pārāka pār CSKA.

Kaufmanis svētdien laukumā pavadīja astoņas minūtes un 39 sekundes, kuru laikā pa grozu nemeta, bet izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, vienreiz rezultatīvi piespēlēja, pārtvēra vienu bumbu, divreiz pārkāpa noteikumus un iekrāja trīs efektivitātes koeficienta punktus.

Tikmēr Strēlnieks nospēlētajās piecās minūtēs un deviņās sekundēs guva četrus punktus, grozā raidot vienu no diviem divpunktu metieniem un abus "sodiņus". Viņš arī paguva atdot vienu rezultatīvu piespēli, pieļaut vienu kļūdu, vienu reizi pārkāpt noteikumus, izprovocēt vienu piezīmi un sakrāt trīs efektivitātes koeficienta punktus.

Tallinas komandā ar 26 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Markuss Kīns, 24 punkti bija Morisam Kempam, bet 21 punkts - Janari Joesāram.

Maskavas vienībā, kas netaupīja savus vadošo spēlētājus, rezultatīvākais ar 38 punktiem bija Derans Hilards.

CSKA ar desmit uzvarām 14 spēlēs turnīra tabulā ieņem trešo vietu, bet "Kalev"/"Cramo" ar trīs panākumiem 13 cīņās ir 12.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!