Foto: DELFI

Latvijas basketbola vicečempionu "Ventspils" galvenais treneris Roberts Štelmahers cer, ka viņa vadītā vienība FIBA Izaicinājuma kausa otrajā posmā arī uzvarēs savā apakšgrupā un iekļūs nākamajā kārtā, vēsta "Ventspils" mājaslapa internetā.

Šīs sezonas pirmajā daļā ventspilnieki 25 spēlēs izcīnīja 24 uzvaras, vienīgo zaudējumu piedzīvojot Latvijas Basketbola līgas (LBL) mačā pret "Valmieru". FIBA Izaicinājuma kausa pirmajā posmā ventspilnieki uzvarēja visos mačos un tagad otrajā posmā tiksies ar Turcijas komandu "Karsiyaka Pinar", Somijas komandu Joensū "Kataja" un Rumānijas vienību "Gaz Metan Medias".

"Turcijas "Karsiyaka" man ir ļoti labi zināms klubs, jo pats tur esmu savulaik spēlējis. Varu teikt, ka Izmira ir lieliska pilsēta, kurā ļoti mīl basketbolu. Viņi paši uzskata, un nenoliedzu arī es, ka šim klubam ir paši labākie, skaļākie līdzjutēji, kuri lieliski saprot basketbolu. Turcijā ir labi attīstīts basketbols. Ja man būtu jāsaliek pa vietām, tad uzskatu, ka vislabāk basketbolu spēlē Spānijā, tad Krievijā un, iespējams, nākamā vieta, kurā to dara teicami, ir Turcija," par gaidāmo pretinieku saka Štelmahers. ""Karsiyaka" ir ļoti labs treneris Ufuks Sarica , kurš pats ir spēlējis augstā līmenī kā spēlētājs, trenējis iepriekš citu Turcijas klubu "Anadolu Efes". Turcijas klubos parasti ir ļoti labi viesspēlētāji, kuri uzņemas līdera lomu komandā. Arī paši Turcijas spēlētāji šobrīd ir ļoti labi izskoloti. Domāju, ka mūs sagaida interesants duelis. Bailēs mēs netrīcam, bet apzināmies, ka cīņa būs pamatīga."

"Domāju, šī un arī "Krasnye Krylia" ir komandas, kuras pilnīgi noteikti pretendē uz turnīra kausu. Katrā ziņā, tuvojoties savstarpējām spēlēm, komandai būs jābūt ļoti emocionāli gatavai, jo līdzjutēju spiediens Turcijā būs liels. Tas var nospēlēt diezgan būtisku lomu. Nedomāju, ka viņi ir neuzvarami, jo turki ir zaudējuši šajā sezonā arī potenciāli vājākam komandām, tā kā iespējas uzvarēt ir. Skatīsim, analizēsim un mēģināsim atrast tās lietas, ar kurām varēsim viņus apspēlēt," turpina Štelmahers. "Arī pārējās grupas komandas ir nopietni pretinieki. Nevajag domāt, ka Rumānijā ir miris basketbols, viņi spēlē pietiekami labi, tāpat Somijas klubam ir meistarīgi viesspēlētaji, kuri mums var sagādāt nopietnu pretestību. Tā kā šajā posmā sagaidu ļoti interesantas cīņas. Gribētos no grupas iziet atkal pirmajiem."

"Ventspils" cīņas Izaicinājuma kausa otrajā posmā sāks 15.janvārī, kad spēlēs Somijā pret Joensū "Kataja", bet otro posmu noslēgs 26.februārī ar maču viesos pret "Gaz Metan Medias". Pēc divu apļu turnīra grupas divas labākās komandas nodrošinās sev vietu ceturtdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!