Foto: LETA

Čempionvienību "Ventspils" vadošais latviešu speciālists Roberts Štelmahers atzīts par šīs sezonas Baltijas Basketbola līgas (BBL) turnīra labāko treneri portāla "eurobasket.com" vērtējumā.


Par turnīra labāko spēlētāju nosaukts Ģedimins Oreliks no Lietuvas komandas "Prienai", kuru arī līga iepriekš nosauca par regulārā čempionāta vērtīgāko basketbolistu.

Sezonas labākais aizsargs ir Donalds Simss no "Ventspils" komandas, Oreliks atzīts par labāko uzbrucēju, bet par labāko centru nosaukts Frenks Elegārs no Igaunijas čempiones "Kalev"/"Cramo".

Par labāko eiropieti kļuvis Oreliks, bet labāko ārzemnieku nosaukts Tailers Keins no Latvijas vienības "Kalev"/"Cramo". "Kalev"/"Cramo" spēlētājs Bamba Fols nosaukts par līgas labāko aizsardzības basketbolistu, bet Štelmahers atzīts par labāko treneri.

Turnīra pirmajā izlasē iekļauti Simss, Oreliks, Māris Gulbis ("Barons kvartāls"), Keins un Elegārs, savukārt otrajā izlasē tikuši Reimo Tamms (Rakveres "Tarvas"), Deriks Leonards (Utenas "Juventus"), Artūrs Valeika ("Prienai"), Emanuels Ikečukvu Okoje (Tallinas "Kalev") un Fols.

Eiropiešu izlasē iekļauti Tamms, Oreliks, Gulbis, Valeika un Rains Rādiks ("Parnu"). Savukārt leģionāru izlasē iekļuvuši Simss, Leonards, Keins, Okoje un Elegārs.

Kā ziņots, BBL finālā aizvadītajā nedēļā "Ventspils" pieveica "Prienai", kļūstot par pirmo Latvijas komandu, kas ieguvusi titulu. Savukārt duelī par trešo vietu "Barons kvartāls" piekāpās "Kalev"/"Cramo" basketbolistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!