Latvijas čempionvienības "Ventspils" basketbolisti trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas mačā ceturtajā ceturtdaļā nebija pietiekami agresīvi, pēc zaudējuma sarūgtināts bija kurzemnieku galvenais treneris Roberts Štelmahers.

"Ventspils" komanda trešdien FIBA Čempionu līgas mačā viesos ar rezultātu 76:91 (19:21, 16:25, 20:15, 20:31) zaudēja Francijas čempionvienībai "Le Mans".

"Viennozīmīgi nebija pati labākā spēle mūsu izpildījumā. Pārāk daudz ielaidām punktus no pretinieku ātrajiem uzbrukumiem un caurgājieniem. Jāspēlē labāk vienam pret vienu," pauda Štelmahers.

"Pēdējā ceturtdaļa bija drausmīga, jo nebijām pietiekami agresīvi un viņi iemeta svarīgus metienus. Nolaidām rokas un tikai vienu reizi pārkāpām noteikumus. Jābūt nobriedušākiem un gudrākiem. Nevaram ļaut pretiniekiem gūt punktus, jo katram punktam šajā turnīrā ir liela nozīme," skaidroja Štelmahers.

Jau sezonas sākumā ventspilniekus piemeklējušas sastāva problēmas, jo pleca traumas dēļ vairākus mēnešus nevarēs spēlēt Jānis Antrops, kā arī kādu laiku nevarēja spēlēt Ronalds Zaķis, Jānis Bērziņš un Lauris Blaus.

"Mums ir pāris basketbolisti, kuri atgriežas laukumā pēc savainojumiem. Nav bijis pietiekami daudz laika, lai saspēlētos. Ne visi ir pieraduši pie uzbrukuma un aizsardzības stratēģijām. Domāju, ka vēl progresēsim," atzīmēja Štelmahers.

Tāpat arī "Ventspils" basketbolists Džonatans Erledžs atzīmēja, ka komanda aizvadījusi sliktu spēli.

"Nenospēlējām aizsardzībā gan individuāli, gan kā komanda. Pāris reizes izdevās atspēlēties, bet bija pārāk daudz kļūdu aizsardzībā. Tāpat bija pārāk daudz nevajadzīgu pārkāpumu. Mums vajag uzlabot savu sniegumu un cīnīties visas ceturtdaļas, ko šodien neizdevās paveikt," secināja Erledžs.

Vēl šodien A grupas ietvaros Turcijas klubs Bandirmas "Banvit" ar rezultātu 78:60 pārspēja "Ņižņij Novgorod" no Krievijas. Savukārt pārējās divas spēles notika jau otrdien, kad apakšgrupas līderu cīņā Spānijas klubs Mursijas UCAM savā laukumā ar 72:69 pārspēja Itālijas komandu Avelīno "Sidigas", bet Polijas čempione Vloclavekas "Anwil" viesos ar 93:85 uzvarēja Ludvigsburgas "MHP Riesen" no Vācijas.

Šobrīd grupas kopvērtējuma vadībā ar uzvarām visās četrās spēlēs atrodas UCAM, kam ar trim panākumiem seko "Sidigas" un "Banvit", kamēr divas uzvaras ir "Anwil" un "Le Mans" komandām. Tālāk ar vienu uzvaru seko "Ventspils" un "Ņižnij Novgorod" vienības, kamēr visās četrās spēlēs zaudējusi "MHP Riesen".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!