Foto: F64

Latvijas U-20 jauniešu basketbola izlase esot pelnījusi spēlē Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā, uzskata vienības galvenais treneris Roberts Štelmahers.

Atgādinām, ka trešdien Latvijas U-20 izlase ar rezultātu 94:78 (19:14, 28:16, 24:17, 23:31) pārliecinoši pieveica Itālijas valstsvienību. Neatkarīgi no pēdējās spēles rezultāta, pēc papildrādītājiem Latvija būs trešajā vai ceturtajā vietā un piektdien spēlēs ceturtdaļfinālā.

"Mēs esam izdarījuši to, kas bija mūsu spēkos, parādot labu cīņassparu un attieksmi. Jā, trijās spēlēs nepaveicās galotnē, taču tas nenozīmē, ka spēlējām slikti. Uzvaras par Lietuvu un Itāliju liecina, ka esam cienīgi spēlēt ceturtdaļfinālā. Neatkarīgi no tā, kā nospēlēs mūsu konkurenti," teica Štelmahers. "Esam iespēlējušies, puiši aizvien labāk saprot viens otru un protam izmantot savus trumpjus. Aizvien labāk iejūtas Ojārs Siliņš, kurš mums pievienojās vēlāk."

"Itālijas izlases spēle balstās uz trīspunktniekiem, un mēs, to zinādami, centāmies neļaut viņiem brīvi mest no perimetra. Izdevās, labi sedzām, piespiedām pretiniekus izdarīt sasteigtus metienus. Pašu uzbrukums bija daudz organizētāks," viņš turpināja. "Mazliet iekritām tikai ceturtās ceturtdaļas sākumā, kad pie sienas piespiestie pretinieki sāka spēlēt vēl agresīvāk, burtiski trakot. Veiksme beidzot viņiem uzsmaidīja, iekrita kāds "trakais" metiens, varbūt arī tiesneši nosprieda, ka +24 mums būs pārāk liels pārsvars. Tomēr savācāmies, izmantojām pretinieku avantūras un daļēji atjaunojām lielo pārsvaru. Dažu punktu gan pietrūka, lai varētu neuztraukties par pārējo spēļu rezultātiem, taču, manuprāt, mums nav sev ko pārmest."

F grupas pirmajā mačā pirmdien Latvijas basketbolisti ar rezultātu 62:69 zaudēja Slovēnijai, bet otrajā cīņā otrdien ar 78:75 uzvarēja pagājušā gada pasaules čempionus U-19 vecuma grupā Lietuvu.

Kā ziņots, Eiropas čempionāta pirmajā posmā Latvijas izlase spēlēja C apakšgrupā, kur ar vienu uzvaru trijās spēlēs ieņēma trešo vietu.

C grupas pirmās kārtas mačā Latvijas izlase ar 88:50 pārliecinoši pieveica Gruzijas vienaudžus, pēc tam ar 51:64 samērā līdzīgā spēlē piekāpās Spānijai, bet trešajā mačā ar 61:64 dramatiskā cīņā pagarinājumā piekāpās Turcijas valstsvienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!