Latvijas basketbola izlases jaunais ģenerālmenedžeris Artūrs Štālbergs šobrīd uzrunājis četrus speciālistus, kuri varētu kļūt par Latvijas izlases vadītāju. Viens no uzrunātajiem ir Latvijas vicečempionu "Ventspils" galvenais treneris Roberts Štelmahers, intervijā 360 TV raidījumā "Hattrick ar Puči" atklāja Štālbergs.

Pagājušajā nedēļā Latvijas Basketbola savienība (LBS) valde apstiprināja Štālbergu par valstsvienības ģenerālmenedžeri. Pēc apstiprināšanas amatā Štālbergs izteica cerību līdz jūnija beigām atrast nākamo valstsvienības galveno treneri, lai jau jūlijā varētu tikt rīkotas izlases treniņnometnes.

"Galvenais faktors ir treneris. Ja trenerim nav uzvarētāja mentalitāte, būs grūti," savus darba principus atklāj Štālbergs. "Ir izstrādāti vairāki kritēriji, pēc kuriem meklēšu (treneri). Pirmkārt, jāskatās panākumi ilgtermiņā, vai bijuši izlašu līmenī vai tikai klubu. Svarīgs faktors ir spēlētāju viedoklis. Daļa spēlētāju ir iepazīstināti ar kandidātu loku un ir saņemts pirmais viedoklis."

Štālbergs neslēpj, ka šobrīd uzrunāti četri potenciālie kandidāti, no kuriem trīs ir ārzemnieki. Viņš plāno kandidātu loku paplašināt un uzrunāt vēl vienu ārzemju basketbola speciālistu.

"Ārzemnieku kandidātu vārdus negribu atklāt, bet no Latvijas - mans redzējums ir Roberts Štelemahers. Roberts pierādījis sevi kā autoratīvu treneri, kurš māk atrast kopīgu valodu ar spēlētājiem, un kuram ir rezultāts. Kas ir svarīgi, arī spēlētāji respektē šo treneri," piebilst Štālbergs.

Latvijas basketbola izlasi ik pa laikam skāruši nelieli konflikti vai nesaskaņas, kas liegušas pucēt optimālo sastāvu. Štālbergs uzskata, ka viņam darbā netraucēs "zemūdens akmeņi". "Man tādā ziņā paveicies, jo man basketbola sabiedrībā nav tur aģenti, treneri vai spēlētāji, ar kuriem man būtu kāds konflikts."

Viss 360 TV izklaidējošais sporta raidījums "Hattrick ar Puči" būs vērojams 12. jūnijā pulksten .

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!