Foto: F64

Latvijas basketbola izlase Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē izbraukumā pret Bulgāriju ceturtajā ceturtdaļā pieļāva ļoti rupjas kļūdas aizsardzībā, kas neļāva nosargāt pārsvaru un uzvarēt pamatlaikā, norādīja galvenais treneris Roberts Štelmahers.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase saspringtā cīņā otrajā pagarinājumā ar rezultātu 104:110 zaudēja Bulgārijas valstsvienībai, piedzīvojot otro zaudējumu divās spēlēs šajā kvalifikācijas ciklā.

"Smags zaudējums. Pirmo spēli zaudējām ar vienu punkta deficītu, tagad arī šī neveiksme. Mums tagad jāgaida ilgs laiks, lai varētu reabilitēties," pēcspēles preses konferencē teica Štelmahers. "Nepatīkamas sajūtas, jo mēs šajā mačā ceturtajā ceturtdaļā varējām uzvarēt, ja būtu nospēlējuši gudrāk un nepieļautu tik vieglus punktus pretiniekiem. Mēs domājām, ka uzvarēsim tikai ar uzbrukumu un nekoncentrējāmies aizsardzībai. Tāds ir basketbols, dzīve ar to nebeidzas. Mēs atgriezīsimies spēcīgāki. Mēs zinām, ka varam cīnīties ar jebkuru Eiropas komandu, bet šajās divās spēlēs neparādījām savu spēju maksimumu."

"Esam jauna komanda, man šīs ir pirmās spēles izlases galvenā trenera amatā, man jāadaptējas pie spēlētājiem, jāsaprot, kā viņi reaģē dažādās situācijās. Mēs visi pieļaujam kļūdas," norādīja treneris, kurš piebilda, ka Bulgārija ne ar ko nepārsteidza.

Labu individuālo sniegumu savā debijas spēlē Latvijas izlasē demonstrēja Artūrs Žagars, tomēr viņam šīs zaudējums šonakt neļaus aizmigt, viņš norādīja preses konferencē.

"Tā bija saspringta divu pagarinājumu spēle. Ļoti sāpīgs zaudējums. Mēs gan ceturtajā ceturtdaļā, gan pirmajā pagarinājumā varējām nokārtot uzvaru, bet pieļāvām kļūdas," teica basketbolists. "Es izdarīju nevajadzīgu metienu svarīgā brīdi, un mainījās spēles ritms. Smags zaudējums. Šovakar ejot gulēt, es nebūšu priecīgs."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!