Foto: F64

Ja basketbola kluba "Ventspils" spēlētāji spēj izcīnīt graujošu uzvaru, pieļaujot 21 kļūdu, tad komandas galvenais treneris Roberts Štelmahers ir gatavs to pieņemt, speciālista izteikumi mača preses konferencē citēti kluba oficiālajā mājaslapā internetā.

Atgādinām, ka "Ventspils" otrdien izcīnīja pirmo uzvaru FIBA Izaicinājuma kausa turnīra otrajā posmā, ar rezultātu 96:64 sagraujot "Gaz Metan Medias" komandu no Rumānijas.

"Šī uzvara mums ir liels notikums, uz kuru tik ilgi gājām. Aizvadījām labu spēli. Protokolā redzams, ar cik augstu precizitāti uzbrukām, taču to visu mēs sarūpējām ar aizsardzību," stāstīja Štelmahers. "Laba spēle aizsardzībā ļāva mums uzbrukt no labākām pozīcijām, arī no groza apakšas."

Lai gan ventspilnieki šajā mačā pieļāva 21 kļūdu, šoreiz tas pārāk nesarūgtināja komandas galveno treneri: "Nezinu, vai tā bija nekoncentrēšanās. Dažkārt drīzāk pārcentāmies. Trīs reizes izkāpām "autā", vēl kaut kas tamlīdzīgs. Nekas, ja ar 20 kļūdām varam uzvarēt ar 30 punktu pārsvaru, tad es varu to pieņemt. Ar "Karsiyaka" metām vāji soda metienus un zaudējām, bet, ja var ar kaut ko vāju tomēr vinnēt spēli, tad esmu ar mieru."

Kā zināms, ventspilnieki Izaicinājuma otro posmu sāka ar diviem zaudējumiem, ar rezultātu 78:80 piekāpjoties Somijas vienībai Joensū "Kataja" un ar 81:86 atzīstot Turcijas kluba Karšijakas "Pinar" vienības pārrākumu. Štelmahers atzina, ka Rumānijas komanda grupā ir vājākā komanda.

"Laikam jau "Gaz Metan Medias" komanda tomēr ir vājāka par somiem, lai gan savās mājās uzvarēja. Somi tomēr ir mobilāka komanda, kas var sagādāt problēmas dažādākos veidos," teica speciālists.

Tikmēr viens no "Ventspils" uzbrukuma līderiem Mārtiņš Meiers bija apmierināts ar izcīnīto uzvaru, uzsverot savas komandas plašo uzbrukuma arsenālu.

"Prieks, ka uzvarējām, bet tajā pašā laikā mums bija ļoti daudz kļūdu. Tas nozīmē, ka jābūt uzmanīgākiem ar bumbu, jākoncentrējas katrā epizodē. Par to jāpiedomā. Pirmajā puslaikā ļoti labi varējām trāpīt tālmetienus, kas bija ļoti labi, jo tikām pie liela pārsvara. Treneris jau brīdināja, ka pēc pārtraukuma var arī metienos tā vairs neveikties, tāpēc centāmies kaut ko mainīt, vairāk uzspēlēt arī uz groza apakšu, kas arī izdevās," mača gaitu raksturoja ventspilnieku centrs Meiers.

Tikmēr "Gaz Metan Medias" vienības galvenais treneris Marcels Tenters uzsvēra savas komandas nespēju tikt galā ar ventspilnieku snaiperiem: "Ventspilnieki spēlēja ļoti labu basketbolu. Mūsu aizsardzība nespēja tikt galā ar viņu snaiperiem, kuri uzbruka ar ļoti augstu precizitāti. Tas viņiem ļāva vieglāk realizēt arī visu pārējo, jo viņi šovakar darīja. Otrajā puslaikā centāmies spēlēt agresīvāk, taču ventspilnieki allaž atrada kādu veidu, kā apspēlēt aizsardzību, trāpot arī pēdējās sekundēs. Ceru, ka mana komanda tagad saprot, ka bez labas aizsardzības, nekas nevar sanākt. Diemžēl jau kādu laiku nākas spēlēt bez trešā numuru, jo mūsu leģionārs Mičels iedzīvojies savainojumā. Sākumā domājām, ka tas ir muskuļa savainojums, bet pēc tam atklājās arī citas problēmas, tomēr ceram, ka viņš drīzumā būs atpakaļ."

I apakšgrupas kopvērtējumā vadībā ar trim uzvarām trijās spēlēs ir "Pinar" komanda, bet "Gaz Metan Medias", Joensū "Kataja" un "Ventspils" vienībām pēc pirmā apļa ir pa vienam panākumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!