Foto: F64

Latvijas basketbola kluba "Ventspils" spēlētāji ceturtdien aizvadītajā Baltijas Basketbola līgas (BBL) pusfināla atbildes spēlē savā laukumā pret latvieša Armanda Šķēles pārstāvēto Igaunijas čempionvienību Tallinas "Kalev"/"Cramo" nodemonstrējuši raksturu un lielisku attieksmi, pēc cīņas sacīja vienības galvenais treneris Roberts Štelmahers.

Kā zināms, ceturtdien aizvadītajā BBL pusfināla atbildes cīņā ventspilnieki pārliecinoši uzvarēja "Kalev"/"Cramo" ar 78:65, divu maču summā triumfējot ar rezultātu 139:129. Tādējādi "Ventspils" komanda pirmo reizi tās vēsturē sasniedza sacensību finālu.

Pēc mača mājinieku vienības galvenais treneris Štelmahers atzina, ka komandas spēlētāji parādījuši raksturu un lielisku pašatdevi laukumā.

"Bijām ļoti noskaņojušies cīņai. Pretinieki mūs mēģināja panākt visādos veidos, taču neveiksmīgi. Spēlētāji saglabāja lielisku attieksmi un koncentrēšanos visa mača garumā, kā arī parādīja raksturu," sacīja Štelmahers. "Uzvaras pamatā bija precīzi izpildītie soda metienu visa mača garumā, galvenokārt, tieši svarīgajos brīžos. Tieši tāpat neļāvām viņiem saimniekot pie mūsu groza - izcīnījām pārliecinoši vairāk atlēkušo bumbu."

Tāpat treneris izcēla, ka fināla sasniegšana ir lielisks panākums gan Ventspils, gan Latvijas kontekstā.

"Paldies līdzjutējiem par atbalstu. Uzskatu, ka šis ir lielisks panākums gan Ventspilij, gan Latvijai," piebilda Štelmahers.

Savukārt Tallinas komandas galvenais treneris Alars Varaks pauda, ka viņa vadīto vienību iegāzusi sliktā spēle aizsardzībā.

"Šodien nepavisam nespēlējām labi, it īpaši aizsardzībā. Pagājušajā mača Tallinā izcīnījām par 14 atlēkušajām bumbām vairāk nekā ventspilnieki, bet šodien par 14 mazāk. Tā ir 28 bumbu amplitūda, kas ir krietni par daudz. Pie tam, turnīra nolikums paredz, ka uzvarētājs tiek noteikts divu maču summā, nevis līdz konkrētam uzvaru skaitam. Viena neveiksmīga spēle, un viss beidzies," sacīja Varaks.

Kā ziņots, otrajā pusfināla pārī Latvijas komanda "Barons kvartāls" sacenšas ar spēcīgo Lietuvas vienību "Prienai". Šī dueļa pirmajā mačā Rīgā mājinieki piedzīvoja zaudējumu ar 73:76, bet otro reizi abas komandas tiksies piektdien.

Sacensību finālu sasniegs komanda, kas uzvarēs summā.

Kā ziņots, ceturtdaļfinālā "Ventspils" pieveica Lietuvas vienību "Šiauliai", bet "Barons kvartāls" pagarinājumā spēja pārspēt Igaunijas komandu Tartu TU/"Rock".

Plānots, ka pēc tam, kad būs noteikts BBL čempions, sezona noslēgsies ar Baltijas Superkausu, kas risināsies pēc finālčetrinieka jeb "Final Four" sacensību formāta.

Superkausa turnīrā piedalīsies BBL čempioni, kā arī 2012.gada triju Baltijas valstu čempionātu uzvarētāji.

Jāpiebilst, ka Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" un abi spēcīgākie Lietuvas klubi - Kauņas "Žalgiris" un Viļņas "Lietuvos rytas" - šīs sezonas BBL turnīrā iesaistīsies tikai no Superkausa izcīņas.

Aizvadītajā sezonā BBL elites divīzijā triumfēja "Žalgiris" basketbolisti, kas finālā pieveica "Lietuvos rytas" komandu.

"VEF Rīga" tikmēr iepriekšējā sezonā izcīnīja trešo vietu BBL čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!