Foto: LETA
Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Roberts Štelmahers līdz pēdējam brīdim negrib atklāt sastāvu Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra izšķirošajai spēlei pret Bulgārijas valstsvienību, jo pretinieki, iespējams visu klausās un tulko, treneris teica attālinātajā preses konferencē.

"Līdz pēdējam brīdim nepubliskosim sastāvu, lai neatvieglotu pretiniekiem dzīvi. Vēl priekšā ir treniņi, tad arī redzēsim. Protams, šovakar par to būs jādomā," sacīja Štelmahers. Latvijas izlases spēles plānu treneris nevēlējās nosaukt.

Latvijas izlase spēli pret Bulgāriju aizvadīs sestdien pulksten 19:30.

"Esam gatavi gan fiziski, gan mentāli. Esam aizvadījuši sešus labus treniņus. Izgājām cauri gan aizsardzībai, gan uzbrukumam. Zinām, ko darīs pretinieki, bet būsim gatavi arī pārsteigumiem. Noskaņojums ir pozitīvs un kaujiniecisks."

"Pretiniekus pētījām no iepriekšējiem video ierakstiem. Izpētījām vairākus variantus, kurus viņi izmantojuši vairāku gadu garumā. Bet visi zinām, ka spēlē var būt visādi. Laukumā ir spēlētāji ar emocijām," treneris turpināja. "Būsim agresīvi no pirmās minūtes. "

Latvijas izlasei uz svarīgajām kvalifikācijas turnīra spēlēm palīgā atbraukuši Eirolīgas kluba Maskavas apgabala "Himki" spēlētāji Jānis Timma un Dairis Bertāns, kuri jau ieradušies Rīgā. Lai arī sezona viņiem klubā bijusi ļoti neveiksmīga, treneris tic, ka tas viņu sniegumu izlasē neietekmēs.

"Vakarā viņi piedalīsies treniņā. Klubā notiekošais ir palicis Krievijā, bet Rīgā valda citas emocijas. Viņi ir augstas klases profesionāļi, par mentālām problēmām nevajadzētu runāt. Abiem pastāstīsim visu, ko mēs darīsim, atlikušajos treniņos mēģināsim visu atstrādāt. Tad jau redzēsim, kas notiks laukumā," teica treneris. "Mums ir ļoti augstas klases spēlētāji arī bez viņiem. Viņi būs kā odziņa uz tortes. Spēlē piedalīsies 12 spēlētāji, basketbols ir komandas spēle. Negribētu, ka visi pārējie tagad stāvētu un skatītos, kā viņi divi spēlē."

Latvijas valstsvienības kvalificēsies finālturnīram, ja:

1) 20. februārī uzvarēs Bulgārijas izlasi vismaz ar septiņu punktu pārsvaru (ļoti iespējams, derēs arī +6; tādā gadījumā bilance savstarpējās spēlēs būs neizšķirta, bet nākamais kritērijs – visās spēlēs sasniegtā gūto un zaudēto punktu starpība – pirms pēdējās kārtas spēlēm Latvijai būs +4, Bulgārijai -55);

2) Uzvarēs Bulgāriju ar 1-5 punktu starpību un 22. februārī pieveiks Grieķiju;

3) Uzvarēs Bulgāriju ar 1-5 punktu starpību un 22. februārī bulgāri zaudēs Bosnijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!