Latvijas čempionvienība "Ventspils" otrdien svarīgajā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas A apakšgrupas mačā izbraukumā pret Krievijas klubu "Ņižņij Novgorod" nav spējusi tikt galā ar pretinieku spiedienu un fizisko spēli, pauda ventspilnieku galvenais treneris Roberts Štelmahers.

"Ventspils" otrdien 13.kārtas mačā izbraukumā ar rezultātu 73:82 (17:26, 14:19, 18:18, 24:19) zaudēja "Ņižņij Novgorod", atvadoties no izredzēm kvalificēties izslēgšanas turnīram.

"Protams, ieradāmies ar domu uzvarēt šo spēli, lai gan jebkur izbraukumā triumfēt nav viegli, turklāt "Ņižņij Novgorod" ir ļoti spēcīga komanda ar labu treneri," pēc cīņas teica Štelmahers. "Zinājām, ka viņi spēlēs agresīvi, turklāt arī pretinieku aizsardzība bija laba. Nespējām tikt galā ar viņu spiedienu un fizisko spēli. Par spīti problēmām ar sastāvu, mēs cīnījāmies, taču neesam priecīgi. Varu uzslavēt komandu, tomēr uzvaru mēs Ņižņijnovgorodā neizcīnījām."

Štelmahers arī norādīja, ka ventspilnieki rūpīgi pētījuši pēdējās "Ņižņij Novgorod" spēles VTB Vienotajā līgā, tostarp pret Latvijas vicečempioni "VEF Rīga", tomēr šai Krievijas komandai ir spēlētāji, kas ļoti labi saprotot basketbolu. "Centāmies mainīt aizsardzības sistēmas, bet kaut kur neuzspējām."

"Ventspils" sastāvā rezultatīvākais ar 21 punktu otrdien bija Ingus Jakovičs, kurš pēc cīņas atzina, ka šis zaudējums bijis ļoti sāpīgs.

"Zaudējām cīņā par izslēgšanas turnīru. Domāju, nebijām gatavi spēles sākumam, pretinieki bija krietni agresīvāki," neslēpa basketbolists.

Tikmēr "Ņižņij Novgorod" galvenais treneris Zorans Lukičs nebija pārāk apmierināts ar padoto sniegumu. Vēl pagājušajā nedēļā komanda negaidīti Vienotajā līgā uzvarēja spēcīgo Kazaņas "Unics", taču šī spēle esot atstājusi nelabvēlīgu iespaidu uz vienību saistībā ar cīņu pret "Ventspili".

Pēc šīs uzvaras "Ņižņij Novgorod" iekārtojusies grupas ceturtajā vietā, kas kā pēdējā nodrošina iespēju startēt izslēgšanas turnīrā. Ventspilnieki šo komandu nevar apsteigt, jo labākajā gadījumā viņiem ar Krievijas klubu būs vienāda bilance, tomēr Latvijas čempioni piedzīvoja zaudējumus abās savstarpējās spēlēs.

A grupas kopvērtējumā ar 11 uzvarām 12 spēlēs vadībā atrodas Mursijas UCAM, kam ar astoņiem panākumiem seko Bandirmas "Banvit", bet septiņas uzvaras izcīnījusi Ojāra Siliņa pārstāvētā Avelīno "Sidigas". Ceturtā ar sešiem panākumiem 13 mačos ir "Ņižņij Novgorod", kamēr ar piecām uzvarām 12 cīņās seko "Le Mans", bet pieci panākumi 13 spēlēs ir "Ventspilij", kas tai kopvērtējumā dod sesto vietu. Septītajā pozīcijā ar četrām uzvarām 12 mačos ir Vloclavekas "Anwil", bet pēdējo vietu ar trim uzvarām tikmēr ieņem Ludvigsburgas "MHP Riesen".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!