Foto: F64

Pašmāju speciālists Roberts Štelmahers turpinās vadīt Latvijas čempionvienību basketbolā "Ventspili", trešdien paziņoja klubs.

43 gadus vecais Štelmahers "Ventspils" galvenā trenera amatā atgriezās pērn, noslēdzot sadarbību pēc sistēmas 1+1. Viņš šajā postenī nomainīja Kārli Muižnieku, un jau pirmajā sezonā aizveda komandu līdz "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionu tronim, jo ventspilnieki finālsērijā ar 4-2 pārspēja "VEF Rīga" basketbolistus.

Pēc šāda panākuma nolemts turpināt sadarbību ar Štelmaheru, bet viņam nākamajā sezonā asistēs Gints Fogels, Akselis Vairogs un Kaspars Rūmnieks.

Trenera karjeru Štelmahers sāka 2009. gadā, kad kļuva par Lietuvas kluba Viļņas "Perlas" galveno treneri, bet nākamā gada oktobrī viņš pēc galvenā trenera atlaišanas īsu brīdi vadīja Lietuvas vareno klubu Viļņas "Lietuvos rytas". Pēc tam gan Štelmahers atgriezās "Lietuvos rytas" fārmklubā "Perlas".

Vēlāk "Perlas" klubu iegādājās Pasvales "Pieno žvaigždes" komanda, bet Štelmahers galvenā trenera vietu saglabāja, bet 2012. gada vasarā viņš pārcēlās uz Ventspili, šīs pilsētas komandu 2013. gadā aizvedot līdz "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) tronim un gadu vēlāk - līdz LBL titulam.

Ventspilī speciālists strādāja līdz 2015. gadam, bet pēc tam pārņēma "Valmiera/ORDO" grožus, šo vienību negaidīti 2016. gadā aizvedot līdz Latvijas čempiontitulam. Turpinājumā pirms atgriešanās Kurzemē latvietis vienu gadu nostrādāja Polijā.

"Ventspils" komandai pašlaik ir spēkā esoši līgumi Ingum Jakovičam, Mārim Gulbim, Robertam Freimanim, Kristapam Ķilpam un Artūram Grīnbergam. Vienības treneri šobrīd jau aktīvi strādājot pie sastāva komplektēšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!