Foto: LETA
Latvijas vīriešu un sieviešu basketbola izlases 1. jūnijā uzsāks treniņus, kas visas vasaras garumā risināsies "Elektrum" Olimpiskajā sporta centrā, un vīriešu valstsvienības galvenais treneris uzskata, ka darba procesā varēs viens otru iepazīt vēl labāk.

Jau vēstīts, ka nodarbības aizvadīs gan pieaugušo izlases, kurām tiks pieaicināti U-20 vecuma grupas basketbolisti, gan U-18, U-16, kā arī vēlāk U-15 un U-14 puišu un meiteņu izlases. Uz pirmo vīriešu izlases treniņu gaidāmi astoņi līdz 12 spēlētāji.

"Līdz tuvākajām spēlēm ir pārāk ilgs laiks, lai tām gatavotos mērķtiecīgi, bet katram spēlētājam ir lietas, pie kurām vērts piestrādāt. Prieks, ka to varēsim darīt profesionālos apstākļos. Kopā ar kolēģiem Uvi Helmani, Raimondu Feldmani un Oskaru Ernšteinu, kā arī medicīnisko personālu esam gatavi palīdzēt spēlētājiem gatavoties sezonai. Darba procesā varēsim viens otru labāk iepazīt, arī novērtēt jaunos spēlētājus," Latvijas Basketbola savienība citē Štelmahera teikto.

Latvijas sieviešu valstsvienības galvenais treneris Mārtiņš Gulbis bija priecīgs par iespēju pakāpeniski atgriezties normālā basketbola dzīvē.

"Pirmās nedēļas, visticamāk, paies ieskrienoties – novērtējot un uzlabojot spēlētāju kondīciju pēc piespiedu dīkstāves. Turpinājumā darīsim to, kas bija iecerēts jau pirms pandēmijas – treniņprocesa gaitā labāk iepazīšu spēlētājas, savukārt viņas labāk sapratīs manas prasības un spēles koncepciju. Ceru treniņos redzēt visas – gan pieredzējušās spēlētājas, gan vairākas U20 izlases dalībnieces un ASV augstskolu studentes"," sacīja Gulbis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!