Foto: sportacentrs.com

"Valmiera/ORDO" komandas galvenā trenera amatā piektdien stājies Latvijas basketbola speciālists Roberts Štelmahers, kuru pazīst arī kā vienu no visu laiku izcilākajiem latviešu saspēles vadītājiem, informēja klubs.

Iepriekšējo sezonu Štelmahers aizvadīja BK "Ventspils" galvenā trenera amatā, bet šajā vasarā aizvadītajā Eiropas čempionātā asistēja Ainaram Bagatskim Latvijas vīriešu izlasē.

Roberts Štelmahers trenera karjeru uzsāka 2009.gadā, kļūstot par "Lietuvos Rytas" fārmkluba "Perlas" galveno treneri un savu amatu saglabāja arī tad, kad "Perlas" komandu pārņēma Pasvales "Pieno žvaigždes". 2012./2013.gada basketbola sezonā Roberts Štelmahers atgriezās Latvijā un uzņēmās BK "Ventspils" komandas vadīšanu. Jau pirmajā gadā treneris kopā ar komandu pirmo reizi Latvijas basketbola vēsturē izcīnīja Baltijas Basketbola līgas čempiona titulu, divu spēļu summā pārspējot Lietuvas klubu "Prienai". Štelmahers BK "Ventspils" galvenā trenera amatā aizvadīja trīs sezonas, izcīnot vienu čempiona un divus vicečempionu titulus Latvijas līgā. Roberts Štelmahers divus ciklus (2011. un 2015.) ir strādājis kā galvenā trenera asistents Latvijas vīriešu basketbola izlasē.

"Galvenā trenera amatam izskatījām vairākas kandidatūras, taču ir liels gandarījums, ka izdevās vienoties par sadarbību tieši ar Robertu Štelmaheru, kurš sevi ir apliecinājis ļoti augstā līmenī gan kā treneris, gan spēlētājs. Latvijas un Baltijas čempiona tituli ar BK "Ventspils" kā galvenajam trenerim ir rādītājs pats par sevi," sacīja "Valmiera/ORDO" ģenerālmenedžeris Mārtiņš Bērziņš. "Sezona ir tikai pusē un ir pietiekami ilgs laiks, lai Robertam būtu iespēja sagatavot komandu izšķirošajām cīņām. Gribu pateikt lielu paldies par darbu arī trenerim Gatim Melderim, kurš uzņēmās komandas vadību uz laiku, turklāt ļoti sarežģītā situācijā."

Kā ziņots, "Valmiera/ORDO" komandas galvenā trenera amatā sezonas sākumā bija Ainars Zvirgzdiņš, bet decembrī līgums ar viņu tika lauzts. Gatis Melderis nākamajās spēlēs bija galvenā trenera vietas izpildītājs.

Roberts Štelmahers apzinās, ka Valmieras komandas ambīcijas šogad ir ļoti augstas: "Pirmkārt jau jāsaka lielu paldies par doto iespēju pievienoties Valmieras basketbola klubam, kurš ir pazīstams kā klubs ar senām tradīcijām un ļoti augstām ambīcijām. Priecāšos būt Valmieras tradīciju turpinātājs un tajā pašā laikā man pašam šis būs liels personiskais izaicinājums - īstenot kluba izvirzītās ambīcijas. Piedāvājumu uzņemties "Valmiera/ORDO" komandas galvenā trenera pienākumus saņēmu diezgan negaidīti, taču lēmuma pieņemšana it nemaz nebija sarežģīta. Esmu apmierināts ar notikumu dinamiskumu un ar prieku pārcelšos no vienas Latvijas malas uz otru. Protams, esmu sekojis līdzi arī Valmieras komandas gaitām, bet neesmu vēl pilnībā, līdz sīkumiem izpētījis visu un iepazinies ar komandu. Tai noteikti ir potenciāls, tas visiem ir acīmredzams. Strādāsim palēnām, soli pa solim iesim uz priekšu, neko nesasteigsim. Ņemsim vērā visus apstākļus, strādāsim un mēģināsim sasniegt kluba un komandas mērķus."

Savu profesionālā spēlētāja karjeru Štelmahers uzsāka 1990. gadā, spēlējot Rīgas "ASK" sastāvā, turpmākos piecus gadus pārstāvēja Rīgas "Bonus" komandu, bet vēl pēc tam divus gadus "ASK/Brocēni/LMT". 1998. gadā Štelmahers pievienojas Krievijas klubam Saratovas "Avtodorozhnik", bet sezonu noslēdz Polijas komandā Zeļona Guras "Zastal". Vienu sezonu aizvadījis Polijas vienībā Vroclavas "Šlask", Štelmahers pārcēlās uz Turciju, kur pa sezonai spēlēja klubos Karšijakas "Pinar", Stambulas "Ulker". No 2002.- 2004. gadam Štelmahers pārstāvēja Slovēnijas komandu Ļubļanas "Olimpija", pēc tam turpmākās četras sezonas aizvadīja "Lietuvos Rytas" sastāvā. 2009. gadā sava spēlētāja karjeru viņš noslēdza Latvijas komandā "ASK Rīga" un Itālijas klubā "Veroli Prima". Roberts Štelmahers Latviju ir pārstāvējis četros Eiropas čempionātos, kopā aizvadot 144 spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!