Basketbola treneris Roberts Štelmahers un Tallinas "Kalev"/"Cramo" klubs pārtrauks sadarbību, trešdien pavēstīja komanda.

Speciālists Tallinas vienību vadīja kopš 2019. gada vasaras, viņa asistenta lomu pildot Akselim Vairogam. Šo trīs sezonu laikā komandu pārstāvēja arī Aigars Šķēle, Jānis Kaufmanis, Mārcis Vītols un Ojārs Siliņš.

"Treneris Roberts mūsu klubam trīs sezonu laikā palīdzēja sasniegt vēsturiskus panākumus," savā paziņojumā raksta "Kalev" vienība. "Mums kopā ir daudz izcilu atmiņu, kuras mēs īpaši lolojam."

Štelmahera vadībā komanda izcīnīja tās pirmo Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) čempionu titulu (2020./2021. gada sezonā), kā arī togad triumfēja Igaunijas basketbola līgā (KML). "Kalev" vienība šo sezonu laikā divreiz sensacionāli arī pārspēja Maskavas CSKA vienību VTB Vienotās līgas spēlēs.

Tiesa, nupat aizvadītajā sezonā "Kalev"/"Cramo" klubs LIBL ceturtdaļfinālā zaudēja "Parnu Sadam" vienībai, pērnaviešiem piekāpjoties arī Igaunijas čempionāta pusfinālā. Tā kļuva par pirmo reizi kopš 2010. gada, kad Tallinas komanda nesasniedza KML finālu. Tāpat latviešu pārstāvētā vienība nespēja izcīnīt Igaunijas kausu, finālā piekāpjoties Nikolaja Mazura un Edmunda Elkšņa pārstāvētajai "Tartu Universitātes" vienībai.

Trenera karjeru Štelmahers sāka 2009. gadā, kad kļuva par Lietuvas kluba Viļņas "Perlas" galveno treneri, bet nākamā gada oktobrī viņš pēc galvenā trenera atlaišanas īsu brīdi vadīja Lietuvas klubu Viļņas "Lietuvos rytas". Pēc tam gan Štelmahers atgriezās "Perlas".

2012. gada vasarā viņš pārcēlās uz Ventspili, šīs pilsētas komandu 2013. gadā aizvadot līdz Baltijas Basketbola līgas (BBL) tronim un gadu vēlāk arī līdz Latvijas Basketbola līgas (LBL) titulam.

Pēc 2014./2015. gada sezonas šķīrās Štelmahera un "Ventpils" ceļi, un 2016. gadā viņš pārņēma "Valmiera"/ORDO komandas grožus un aizveda to līdz pirmajam LBL čempiontitulam. Sekojošajā starpsezonā viņš kļuva par Polijas basketbola kluba Slupskas "Energa Czarni" galveno treneri, šo vienību aizvadot līdz vietējā čempionāta pusfinālam.

Savukārt 2017. gadā Štelmahers atgriezās "Ventspils" klubā, atkal triumfējot Latvijas čempionātā, kam nākamajā sezonā sekoja LIBL čempiontituls.

Viņš strādājis arī Latvijas vīriešu basketbola izlasē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!