Foto: F64
Latvijas basketbola izlasei ar tik nerezultatīvu sniegumu izcīnīt uzvaras būs grūti, pēc savas neveiksmīgās debijas galvenā trenera amatā sacīja Roberts Štelmahers.

Jau vēstīts, ka Latvijas basketbolisti Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā mačā piektdien savā laukumā ar rezultātu 61:62 piekāpās Bosnijas un Hercegovinas izlasei.

"Ar 61 punktu uzvarēt ir ļoti grūti pat mājās, taču aizsardzība nospēlējām labi. Viens metiens neiekrita un mēs zaudējām. Kvalifikācijas turnīrā vēl nekas nav zaudēts," pēcspēles preses konferencē teica Štelmahers.

"Skatījāmies, lai laukumā būtu balanss – lai būtu metēji, lai būtu driblētāji un tā tālāk. Mēģinājām atrast bumbas kustību laukumā. Bosnieši aizsardzībā mainījās ar sedzējiem pie "pick'n'roll" situācijām, un mazais spēlētājs bieži palika pret pretinieku garajiem. Situācijas brīžiem izskatījās neveiklas, jo tad apstājās bumbas kustība. Nebija uzdevums bremzēt spēli, nekādā gadījumā. Citreiz sanāca, citreiz nesanāca izmantot šīs epizodes. Viņi izdarīja lielu spiedienu uz mūsu bumbas kontrolētājiem."

Latvijas izlasē pēc vairāku gadu pārtraukuma atgriezās Rinalds Sirsniņš, kurš izcēlās ar vairākām efektīgām epizodēm. Zaudējums šādā atmosfērā viņu sāpināja visvairāk.

"Paldies līdzjutējiem un ģimenēm, kas radīja šo lielisko atmosfēru. Bija tik patīkami spēlēt," teica Sirsniņš. "Tāpēc zaudēt ir tik sāpīgi. Šī bija smaga spēle, viņiem ir spēcīgi spēlētāji, taču mums bija iespējas uzvarēt. Pēdējais metiens neiekrita, nepaveicās."

Bosnijas un Hercegovinas pārstāvji pēc mača neslēpa savu prieku par izcīnīto uzvaru.

"Latvija ir laba komanda ar labu treneri un spēlētājiem. Mēs divas reizes atspēlējāmies, kas parāda, kāds ir mūsu komandas raksturs. Mēs apturējām Blūmu un Šķēli, kontrolējām notikumus zem groza. Nespējām apturēt viņu ātros uzbrukumus. Šī ir ļoti svarīga uzvara, jo parādām, ka mūsu komanda var spēlēt Eiropas līmenī," skaidroja Bosnijas un Hercegovinas izlases galvenais treneris Verdans Bosičs.

"Šī uzvara parāda mūsu noturību," preses konferencē uzsvēra Adins Vrabacs. "Treneris teica, lai 40 minūtes spēlējām enerģiski un cīnāmies aizsardzībā. Mums šī enerģija jāsaglabā arī nākamajās spēlēs."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!