Foto: F64

Latvijas basketbola klubs "Ventspils" FIBA Izaicinājuma kausa otrā posma spēlē Turcijā nespēja apturēt Karšijakas "Pinar" tālmetienus, kas bijis galvenais zaudējuma iemesls, uzskata ventspilnieku galvenais treneris Roberts Štelmahers.

Atgādinām, ka otrdien "Ventspils" izbraukumā ar rezultātu 75:84 (20:27, 14:24, 25:14, 16:19) piekāpās "Pinar" komandai. Līdz ar to tas, vai "Ventspils" iekļūs Izaicinājuma kausa ceturtdaļfinālā noskaidrosies pēdējā kārtā, kurā Latvijas komandai izbraukumā būs jātiekas ar Rumānijas komandu "Gaz Metan Medias".

""Pinar" komanda ļoti labi spēlēja pirmajās divās ceturtdaļās. Viņi realizēja tālmetienus ar ļoti augstu precizitāti. Mēs zaudējām spēli, bet esmu lepns par saviem spēlētājiem. Esam jauna komanda un spēlēt šādā lieliskā atmosfērā mums bija laba pieredze," Štelmahera teiktais citēts turnīra oficiālajā mājaslapā internetā.

Tikmēr "Ventspils" komandas rezultatīvākais basketbolists aizvadītajā mačā Artūrs Bērziņš stāstīja, ka šādā atmosfērā nav bijis viegli spēlēt. "Mēs otrajā puslaikā centāmies atspēlēties, bet nebija viegli lauzt viņu ritmu," sacīja basketbolists.

"Esmu priecīgs izcīnīt pirmo vietu grupā un kvalificēties ceturtdaļfinālam," sacīja "Pinar" komandas treneris Ufuks Sarika. "Piezīmju norma Robertam Diksonam un savainojums Džonam Dībleram mūs nostādīja sarežģītā pozīcijā, taču ar manu spēlētāju pūlēm spējām pārspēt pretiniekus."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!