Foto: sportacentrs.com

Latvijas basketbola komanda "Ventspils" FIBA Izaicinājuma kausa spēlē pret Zviedrijas klubu Norčēpingas "Dolphins" veiksmīgi spēlējusi aizsardzībā, kas bija uzvaras pamatā, pēc mača teica ventspilnieku galvenais treneris Roberts Štelmahers.

Atgādinām, ka "Ventspils" otrdien ar rezultātu 69:51 izbraukumā pieveica Edgara Jeromanova pārstāvēto Zviedrijas komandu "Dolphins", garantējot uzvaru grupā un iekļūšanu turnīra otrajā posmā.

"Esmu ļoti priecīgs par šo uzvaru, jo es zināju, cik spēle mums būs smaga. "Dolphins" komanda nespēlē tipisku aizsardzību. Spēles sākumā mums bija problēmas, jo viņi realizēja brīvus tālmetienus," turnīra oficiālajā mājaslapā internetā citēts Štelmahers. "Tomēr mačus uzvar aizsardzību un mēs noturējāmies līdz beigām."

"Mums svarīgākā bija aizsardzība. Mēs vēlējāmies apturēt pretinieku ātros uzbrukumus un domāju, ka mums tas izdevās. Mēs mēģinājām darīt visu, lai skatītāji tik ļoti neatbalstītu mājiniekus. Noteikti šo spēli uzvarēja mūsu aizsardzība," teica saspēles vadītājs Donalds Simss, kurš mačā guva 13 punktus.

Tikmēr "Dolphins" galvenais treneris Pols Burks uzsvēra, ka "Ventspils" ir lieliska komanda, jo viņi uzvarēja, gūstot tikai 69 punktus. Zviedrijas kluba basketbolistiem bijušas problēmas ar punktu gūšanu, kas bija zaudējuma iemesls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!