Foto: AP/Scanpix

Divreiz par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vērtīgāko spēlētāju kļuvušais Stīvs Nešs sestdien oficiāli pavēstīja par spēlētāja karjeras beigām.

Nešs jau iepriekš bija paudis, ka šī sezona viņam varētu būt pēdējā profesionālajā karjerā, tomēr oktobrī noskaidrojās, ka muguras problēmu dēļ Losandželosas "Lakers" komandu pārstāvošajam kanādietim tā ir jāizlaiž.

Pēc tam viņš marta sākumā atzina, ka viņa karjera, visticamāk, jau ir noslēgusies, ko sestdien spēlētājs oficiāli apstiprinājis paziņojumā.

Veselības problēmu dēļ pašlaik 41 gadu vecais Nešs jau iepriekšējā sezonā piedalījās tikai 15 spēlēs, bet divu sezonu laikā, ko kanādietis pavadījis "Lakers" klubā, viņš nospēlēja 67 mačus.

Nešs divas reizes - 2005. un 2006.gadā - tika atzīts par NBA sezonas vērtīgāko basketbolistu, kā arī astoņas reizes piedalījās Visu zvaigžņu spēlē.

Karjeru Nešs noslēdzos ar 10 335 rezultatīvām piespēlēm, kas ir trešais lielākais skaits NBA vēsturē, piekāpjoties vien Džonam Stoktonam un Džeisonam Kidam.

Tāpat viņš ar 90,4% ir visu laiku precīzākais soda metienu izpildītājs līgā, šo godu dalot ar Marku Praisu.

NBA regulārajā čempionātā Nešs kopumā nospēlēja 1217 mačus, kuru laikā caurmērā guva 14,3 punktus un veica 8,5 rezultatīvas piespēles. Savukārt izslēgšanas cīņās basketbolists 120 spēļu laikā vidēji izcēlās ar 17,3 punktiem un 8,8 rezultatīvām piespēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!