Foto: FIBA

Latvijas izlases basketbolista Artūra Strautiņa pārstāvētais Itālijas klubs "Reggiana" trešdien triumfēja FIBA Eiropas kausa pusfināla kārtas atbildes spēlē, nodrošinot sev vietu turnīra finālā.

"Reggiana" jeb sponsoru dēļ par "Unahotels Reggio Emilia" dēvētā komanda mājās Dānijas klubu "Bakken Bears" uzvarēja ar rezultātu 92:72 (31:10, 24:27, 22:19, 15:16), divu spēļu summā triumfējot ar 18 punktu pārsvaru.

Strautiņš laukumā gāja pamatsastāvā, nospēlēja 23:34 minūtes un sakrāja 12 punktus (4/5 divpunktu metienos, 1/4 trīspunktu metienos, 1/2 soda metienos), trīs atlēkušās bumbas, kā arī pa rezultatīvai piespēlei un pārtvertai bumbai.

Itālijas vienība jau pirmās ceturtdaļas laikā pakāpeniski attīstīja 21 punkta pārsvaru, no lielās vadības tā arī nešķiroties. Strautiņš šo izrāvienu kaldināja ar ceturtdaļā gūtiem septiņiem punktiem.

Tādējādi vienība nodrošinājusi vietu finālā, kur tā tiksies ar Stambulas komandu "Bahcesehir Koleji". Turki trešdien ar 90:82 pārspēja Nīderlandes vienību "Leiden", divu spēļu summā uzvarot ar +14.

Pirmā finālspēle 20. aprīlī norisināsies Stambulā, bet atbildes spēle gaidāma 27. aprīlī. Uzvarētāju noteiks divu spēļu summā.

Ziņots, ka pusfināla pirmajā spēlē Strautiņa pārstāvētā komanda piekāpās ar 72:74.

Itālijas vienību nesen papildinājis arī Latvijas basketbolists Artjoms Butjankovs, taču viņu komanda varēja pieteikt tikai Itālijas basketbola līgas turnīram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!