Foto: LETA

Latvijas basketbolisti Artūrs Strautiņš un Andrejs Gražulis svētdien guva attiecīgi 12 un deviņus punktus Itālijas A sērijas mačos, palīdzēdami savām komandām izcīnīt uzvaras.

Strautiņa pārstāvētā Redžo Emīlijas "UnaHotels" mājās ar 92:78 (27:27, 25:16, 19:16, 21:19) uzvarēja Brindisi "Happy Casa".

Latviešu basketbolists laukumā pavadītajās 17 minūtēs grozā raidīja abus divus divpunktu metienus, divus no pieciem tālmetieniem un abus divus "sodiņus". Strautiņš arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, bloķēja vienu metienu, pieļāva vienu kļūdu, vienreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes, tika pie 12 efektivitātes koeficienta punktiem un negatīva +/- rādītāja (-1).

Ar 20 punktiem rezultatīvākais uzvarētājiem bija Mikēle Vitāli.

Savukārt Gražuļa pārstāvētā Trento "Dolomiti Energia" komanda savā laukumā ar 75:68 (18:18, 23:21, 15:16, 19:23) guva virsroku pār Skafati "Givova".

Gražulis spēlēja 30 minūtes, realizējot divus no pieciem divpunktu metieniem, vienu no četriem tālmetieniem un abus divus soda metienus. Koknesietis arī izcīnīja divas bumbas zem groziem, bloķēja vienu metienu, pieļāva vienu kļūdu, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, tika pie divām piezīmēm, viena izprovocēta noteikumu pārkāpuma, pieciem efektivitātes koeficienta punktiem un pozitīva +/- rādītāja (+10).

"Dolomiti Energia" komandai 18 punktus guva Djego Flakadori.

Trento komanda ar trīs uzvarām piecās spēlēs ieņem piekto vietu, bet Redžo Emīlijas klubs ar diviem panākumiem ir devītajā pozīcijā 16 komandu konkurencē.

Pagājušajā sezonā par Itālijas čempioni kļuva Milānas "AX Emporio Armani Olimpia".

Dairis Bertāns svētdien guva piecus punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē, kurā viņa un Rodiona Kuruca pārstāvētā Seviljas "Real Betis" piedzīvoja smagu zaudējumu.

Seviljas basketbolisti izbraukumā ar rezultātu 60:106 (19:23, 11:30, 15:26, 15:27) kapitulēja Malagas "Unicaja" komandai.

Bertāns spēlēja 24 minūtes un 56 sekundes, kuru laikā realizēja savu vienīgo metienu divu punktu vērtībā un vienu no sešiem "trejačiem". Viņš arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, četrreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes un tika pie sliktākā +/- rādītāja komandā (-39).

Kurucs 11 minūtēs un 41 sekundē nerealizēja divus tālmetienus, izcīnīja divas bumbas zem groziem, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva vienu kļūdu, divreiz pārkāpa noteikumus un arī tika pie negatīva +/- rādītāja (-11).

"Real Betis" komandai 22 punktus guva Džeremaija Hils, bet uzvarētājiem 17 punktus iemeta Melvins Edžims.

Turpretī uzvaru izcīnīja Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "Baskonia", kas viesos ar 81:70 (20:27, 25:14, 14:17, 22:12) guva virsroku pār Bilbao "Surne". Kurucs sešus minūšu un 17 sekunžu laikā paguva piecas reizes pārkāpt noteikumus un tikt pie negatīva +/- rādītāja (-2).

Vēl svētdien zaudējumu piedzīvoja Rodija Mačohas pārstāvētā Fuenlavradas "Carplus", kas pretinieku laukumā ar 69:91 (12:26, 18:26, 22:13, 17:26) piekāpās Madrides "Real". Mačoha piecās minūtēs un 51 sekundē izpildīja vienu neprecīzu divpunktu metienu, vienreiz pārkāpa noteikumus un tika pie negatīva +/- rādītāja (-10).

Jau ziņots, ka Mārcis Šteinbergs sestdien izcēlās ar sešiem punktiem, taču viņa pārstāvētā Manrezas "Baxi" savā laukumā ar rezultātu 70:106 piekāpās Lugo "Rio Breogan". Savukārt Rihards Lomažs laukumā nedevās mačā, kurā Saragosas "Casademont" izbraukumā ar rezultātu 84:89 pagarinājumā atzina Badalonas "Juventut" pārākumu.

Vitorijas komanda ar četrām uzvarām sešās spēlēs ieņem sesto vietu.

Tikmēr pārējās četras latviešu komandas ieņem pēdējās četras vietas 18 klubu konkurencē. Fuenlavradas basketbolistu bilance ir 2-4, Seviljas un Manrezas vienības uzvarējušas vienā spēlē, kamēr Saragosas klubam ir tikai zaudējumi.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva Madrides "Real", kas sērijā ar 3-1 pieveica "Barcelona".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!