Foto: FIBA

Latvijas basketbolisti Artūrs Strautiņš un Andrejs Gražulis trešdien guva attiecīgi 16 un 12 punktus Itālijas A sērijas spēlēs, viņu pārstāvētajām komandām svinot uzvaras.

Strautiņa un Artjoma Butjankova pārstāvētā Redžo Emīlijas "UnaHotels" viesos ar rezultātu 85:82 (23:20, 20:14, 22:25, 20:23) guva virsroku pār Nepoles "GeVi".

Strautiņš 34 minūtēs realizēja trīs no sešiem divpunktu metieniem, trīs no sešiem tālmetieniem un savu vienīgo "sodiņu". Viņš arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva četras kļūdas, pārtvēra vienu bumbu, četrreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi, sakrāja deviņus efektivitātes koeficienta punktus un tika pie negatīva +/- rādītāja (-3).

Butjankova nebija viesu komandas pieteikumā.

Redžo Emīlijas komandā 19 punktus guva Mikaels Hopkinss.

Tikmēr Gražuļa pārstāvētā Triestes "Allianz" izbraukumā ar rezultātu 92:76 (18:19, 26:20, 23:15, 25:22) uzvarēja Varēzes "Openjobmetis".

Gražulis 32 minūtēs realizēja divus no četriem divpunktu metieniem un ar tādu pašu precizitāti grozā raidīja divus "trejačus", kā arī mērķi sasniedza abi divi viņa soda metieni. Vēl viņa kontā bija četras atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, viens bloķēts metiens, viena pārtverta bumba, piecas piezīmes, trīs izprovocēti noteikumu pārkāpumi, 14 efektivitātes koeficienta punkti un pozitīvs +/- rādītājs (+17).

Ar 17 punktiem un desmit bumbām zem groziem uzvarētājiem izcēlās Sagaba Konatē, bet pretiniekiem 22 punktus guva Markuss Kīns.

Citā spēlē Verners Kohs guva piecus punktus pret ULEB Eirolīgas klubu Milānas "A|X Armani Exchange", taču viņa pārstāvētā Kremonas "Vanoli" viesos zaudēja ar 61:70. Vēl Mareks Mejeris guva četrus punktus un izcīnīja četras bumbas zem groziem, kamēr Latvijas izlases galvenā trenera Lukas Banki vadītā Pezāro "Carpegna Prosciutto" mājās ar 88:87 uzvarēja Boloņas "Fortitudo".

Redžo Emīlijas komanda ar 13 panākumiem 26 mačos ir septītā, Pezāro basketbolisti ar 12 uzvarām un 14 zaudējumiem ieņem astoto vietu, kamēr Triestes vienība ar tādu pašu bilanci ir devītajā pozīcijā, bet "Vanoli" ar 7-19 ierindojas pēdējā vietā 16 komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!