Foto: PantherMedia/Scanpix

14 punktus VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) regulārā čempionāta spēlē piektdien guva latvietis Jānis Strēlnieks, bet viņa pārstāvētā Krievijas komanda Sanktpēterburgas "Spartak" B grupas cīņā ar 57:48 (13:10, 16:12, 14:10, 14:16) savā laukumā uzvarēja Ukrainas klubu Mariupoles "Azovmaš".

Strēlnieks laukumā pavadīja 31 minūti un 33 sekundes, realizējot trīs no četriem izpildītajiem divpunktu metieniem, divus no četriem tālmetieniem un abus soda metienus. Latvietis kļuva par mača rezultatīvāko spēlētāju.

Tāpat Strēlnieks šajā mačā vienreiz pārtvēra pretinieku piespēli, pieļāva divas kļūdas un izprovocēja divus noteikumu pārkāpumus, cīņu noslēdzot ar desmit efektivitātes koeficienta punktiem.

Ar deviņām uzvarām 11 spēlēs "Spartak" komanda B grupā ieņem otro vietu, bet "Azovmaš" ar sešiem panākumiem 12 cīņās atrodas pozīciju zemāk.

B grupas līderpozīcijā ar deviņām uzvarām desmit spēlēs atrodas Krievijas čempioni Maskavas CSKA.

Savukārt A grupas līderpozīcijā ar desmit uzvarām 11 mačos atrodas Krievijas klubs Kazaņas "Unics", bet Latvijas čempionvienība "VEF Rīga" ar pieciem panākumiem 11 cīņās ieņem piekto pozīciju.

VBL pamatturnīrā piedalās 18 komandas, kas divās apakšgrupās aizvadīs divu apļu turnīru. Pēc tam katras grupas četras labākās vienības kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, turklāt abu grupu uzvarētāji automātiski iekļūs finālčetrinieka turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!