Foto: AFP/Scanpix

Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks trešdien guva 16 punktus ULEB Eirolīgas mačā, taču viņa pārstāvētā Vācijas čempione Bambergas "Brose" savā laukumā pašā dueļa izskaņā ar 83:84 (15:20, 22:22, 26:20, 20:22) piekāpās Grieķijas kluba Atēnu "Panathinaikos Superfoods".

Strēlnieks šajā spēlē laukumā pavadīja 25 minūtes un 52 sekundes, kuru laikā realizēja sešus no deviņiem divpunktu metieniem, vienu no diviem trīspunktniekiem un vienīgo "sodiņu".

Tāpat latviešu basketbolista rēķinā divas atlēkušās bumbas, viena kļūda, viena piezīme, divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi un 14 efektivitātes punkti.

Spēles pirmajā ceturtdaļā "Panathinaikos Superfoods" izvirzījās vadībā ar 20:12, taču Bambergas vienības basketbolisti viesus tālāk vairs neatlaida. Pirmajam puslaikam noslēdzoties ar 42:37 par labu Atēnu komandai, "Brose" izdevās pārņemt vadību trešajā ceturtdaļā un pat pēc 15:0 izrāviena panākt desmit punktu pārsvaru (54:44).

"Panathinaikos Superfoods" basketbolisti Bambergas klubu gan panāca diezgan ātri, bet cīņas izskaņa aizritēja punkts punktā. Sākoties mača izšķirošajiem notikumiem, mājinieki atradās vadībā ar 83:82, taču tikai trīs sekundes pirms beigām divus punktus pēc izcīnītas atlēkušās bumbas uzbrukumā Atēnu komandas labā guva Niks Kelats, nodrošinot viesiem uzvaru.

Par šī dueļa rezultatīvāko basketbolistu ar 18 punktiem kļuva "Panathinaikos Superfoods" vienību pārstāvošais Kelvins Riverss.

Citā mačā trešdien negaidītu zaudējumu piedzīvoja Spānijas grands Barselonas "Lassa", kas viesos ar 65:76 (16:9, 15:31, 17:20, 17:16) piekāpās Belgradas "Crvena Zvezda" no Serbijas.

Belgradas kluba sastāvā lielu lomu šajā mačā nospēlēja Marko Guduričs, kurš guva 21 punktu.

Neveiksme arī Lietuvas klubam Kauņas "Žalgiris", kas izbraukumā ar 68:82 (24:28, 13:16, 19:19, 12:19) zaudēja Stambulas "Fenerbahce" vienībai no Turcijas.

ULEB Eirolīgas kopvērtējumā pēc trim kārtām vadībā ar trim uzvarām atrodas pašreizējā čempione Maskavas CSKA un "Fenerbahce", kamēr Daira Bertāna pārstāvētā Turcijas komanda Stambulas "Dariššafaka Doguš", ko trenē Deivids Blats ar asistentiem Ainaru Bagatski un Oskaru Ernšteinu, ar diviem panākumiem ir sestā. Savukārt "Brose" ar vienu uzvaru atrodama desmitajā pozīcijā.

Šīs sezonas ceturtā kārta tiks izspēlēta jau ceturtdien un piektdien.

Šajā sezonā ULEB Eirolīgā piedalās 16 komandas jeb par astoņām mazāk nekā iepriekšējā sezonā. Pamatturnīrā komandas divos apļos tiksies katra ar katru, aizvadot pa 30 spēlēm, bet izslēgšanas spēlēs iekļūs astoņas labākās vienības.

Aizvadītajā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva Maskavas CSKA komanda, kas finālā uzvarēja Stambulas "Fenerbahce" basketbolistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!