Foto: AFP/Scanpix

Latvijas basketbola izlases saspēles vadītāja Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Vācijas čempione Bambergas "Brose Baskets" ceturtdien ULEB Eirolīgas otrā posma jeb "Top 16" kārtas mačā izbraukumā ar 57:75 (12:18, 11:25, 18:16, 16:16) piekāpās spēcīgajai Barselonas "Lassa" komandai no Spānijas, krietni samazinot savas izredzes iekļūt turnīra ceturtdaļfinālā.

Strēlnieks šajā mačā laukumā pavadīja 24 minūtes un 31 sekundi, kuru laikā guva astoņus punktus. Viņš iemeta trīs no četriem divpunktniekiem un abus soda metienus, taču neviens no viņa trim tālmetieniem nebija sekmīgs.

Latvietis izcēlās arī ar divām atlēkušajām bumbām, divām rezultatīvām piespēlēm, trim kļūdām, vienu piezīmi, vienu izprovocētu noteikumu pārkāpumu un pieciem efektivitātes punktiem.

Strēlnieka plus/mīnus rādītājs (-17) bija dalīts sliktākais rādītājs komandā.

Lai arī "Brose Baskets" spēli sāka ar 5:0 izrāvienu, pirmās ceturtdaļas turpinājums šai vienībai nebija veiksmīgs, jo tā nonāca iedzinējos ar 9:18. Turklāt "Lassa" basketbolisti aizvadīja ļoti veiksmīgu pirmo puslaiku, kura izskaņā Čehijas izlases līderis Tomāšs Satoranskis ar precīzu tālmetienu panāca jau 43:23 par labu mājiniekiem.

Pēdējās sešās pirmā puslaika minūtēs "Brose Baskets" guva tikai četrus punktus.

Otrajā puslaikā cīņa starp abām komandām izlīdzinājās, bet "Lassa" basketbolisti pārliecinoši kontrolēja notikumu attīstību un izcīnīja drošu uzvaru, sperot platu soli pretī ceturtdaļfinālam.

"Lassa" sastāvā šajā mačā 13 punktus iemeta Alekss Avriness, kamēr "Brose Baskets" labā ar 16 punktiem izcēlās Bredlijs Vanameikers.

Citā F apakšgrupas mačā ceturtdien Krievijas klubs Maskavas apgabala "Himki" savā laukumā ar 96:66 (25:22, 23:14, 28:14, 22:16) sagrāva Grieķijas klubu Pireju "Olympiacos", tādējādi arī sevi pietuvinot ceturtdaļfināla sasniegšanai.

Teicamu maču "Himki" komandas rindās aizvadīja Džeimss Augustīns, kurš guva 18 punktus un izcīnīja desmit bumbas zem groziem.

F apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar astoņām uzvarām 12 spēlēs ir Krievijas komanda Maskavas CSKA, bet tai ar tikpat panākumiem seko latvieša Dāvja Bertāna pārstāvētā Spānijas vienība Vitorijas "Laboral Kutxa". Septiņas uzvaras 13 cīņās tagad ir "Himki" un "Lassa" basketbolistiem, bet tālāk ar sešiem panākumiem 12 mačos seko pašreizējie ULEB Eirolīgas čempioni Madrides "Real" no Spānijas. Savukārt sešas uzvaras 13 spēlēs ir "Olympiacos" un "Brose Baskets" rēķinā, kamēr latvieša Kaspara Vecvagara pārstāvētā Lietuvas čempione Kauņas "Žalgiris" ar diviem panākumiem 12 mačos ir pēdējie - astotie - šajā grupā.

Savukārt E apakšgrupas ietvaros pārliecinošu uzvaru ceturtdien guvusi Krievijas komanda Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ", kas savā laukumā ar 81:60 (18:14, 21:21, 23:20, 19:5) pieveica Malagas "Unicaja".

"Lokomitiv-Kubaņ" rindās lielisks sniegums padevās Malkomam Delanijam, kurš ne tikai 15 punktus, bet arī veica desmit rezultatīvas piespēles.

Vēl vienā šīs grupas mačā Turcijas vienība Stambulas "Darussafaka Dogus" izbraukumā ar 80:61 (15:20, 20:14, 20:15, 25:12) uzvarēja Belgradas "Crvena Zvezda Telekom" no Serbijas.

Uzvarētājiem Skotijs Vilbekins guva 19 punktus, bet 14 pievienoja Džeimons Gordons.

E apakšgrupas kopvērtējumā pārliecinoša līdere ar desmit uzvarām 12 spēlēs ir Turcijas komanda Stambulas "Fenerbahce", kas sev jau nodrošinājusi vietu ceturtdaļfinālā. Deviņi panākumi 13 mačos ir "Lokomotiv-Kubaņ" kontā, bet Grieķijas grandam Atēnu "Panathinaikos" ir par uzvaru mazāk. Ceturtajā pozīcijā ar septiņām uzvarām atrodas "Crvena Zvezda Telekom", kamēr seši panākumi 12 cīņās ir Stambulas "Anadolu Efes" no Turcijas, bet sestā ar četrām uzvarām 13 mačos ir "Darussafaka Dogus". Savukārt noslēdzošās divas vietas astoņu komandu konkurencē ar trim panākumiem ieņem Zagrebas "Cedevita" no Horvātijas un "Unicaja".

Otrajā posmā 16 komandas sadalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam kvalificēsies četras labākās vienības. Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam nākamā gada maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!