Foto: F64

Panākumu ULEB Eirolīgas spēlē piektdien izcīnīja latviešu basketbolista Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Vācijas čempione Bambergas "Brose Baskets", kas līdz ar to jau trīs kārtas pirms pirmā posma beigām garantējusi vietu sacensību nākamajā kārtā.

Stabili noturot vadību visu maču, "Brose Baskets" izbraukumā ar 65:54 (17:17, 15:12, 18:12, 15:13) uzveica Turcijas komandu Stambulas "Darussafaka Dogus". Strēlnieks sameta piecus punktus, bet pēdējās trīs minūtēs, palīdzot savai komandai noturēt uzvaru.

Kopā latviešu saspēles vadītājs laukumā aizvadīja 26 minūtes un 14 sekundes, realizējot vienu no diviem izpildītajiem divpunktu raidījumiem un vienu no sešiem tālmetieniem. Tāpat viņam trīs atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, divas kļūdas un divi izprovocēti pārkāpumi, dueli noslēdzot ar četriem efektivitātes punktiem.

Šajā mazrezultatīvajā cīņā ar 13 punktiem uzvarētājiem atzīmējās Daniels Teiss.

Līdz ar to pēc septiņām kārtām D apakšgrupā pa sešām uzvarām ir Spānijas vienībai Malagas "Unicaja" un Krievijas grandam Maskavas CSKA, bet tām ar pieciem panākumiem seko "Brose Baskets", turklāt šīs visas komandas jau garantējušas dalību otrajā posmā.

Pēdējās trijās kārtās noslēdzošo ceļazīmi sadalīs "Darussafaka Dogus" un spēcīgais Izraēlas klubs Telavivas "Maccabi FOX".

Kā ziņots, ļoti smagu neveiksmi otrajā ULEB Eirolīgas izbraukuma mačā pēc kārtas piektdien piedzīvoja Kaspara Vecvagara pārstāvētā Lietuvas vienība Kauņas "Žalgiris", kas ar rezultātu 50:80 (14:28, 3:25, 10:12, 23:15) kapitulēja Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" komandai no Krievijas.

Ja visu laiku smagākais zaudējums ULEB Eirolīgā "Žalgiris" komandai ir 36 punkti, šoreiz vienībai jau pēc puslaika bija tieši 36 punktu deficīts - 17:53, turklāt otrajā ceturtdaļā Kauņas klubs guva vien trīs punktus, realizējot vienu soda metienu un vienu metienu no groza apakšas. Arī trešajā ceturtdaļā "Žalgiris" zaudēja ar diviem punktiem, bet ceturto aizvadīja nedaudz veiksmīgāk, izvairoties no rekordlielas neveiksmes.

Šī gan ir pirmā reize, kad "Žalgiris" ULEB Eirolīgā nav spējusi pārsniegt 50 gūto punktu robežu, kā arī septītā reize, kad vienība zaudējusi ar vismaz 30 punktiem.

"Žalgiris" cieta ļoti smagu zaudējumu otrajā ULEB Eirolīgas izbraukuma spēlē pēc kārtas, jo pirms divām nedēļām ar 56:91 kapitulēja mačā ar Grieķijas grandu Atēnu "Panathinaikos", gandrīz atkārtojot savu visu laiku smagāko zaudējumu ULEB Eirolīgā.

Vecvagars šoreiz laukumā pavadīja deviņas minūtes un piecas sekundes, paliekot bez punktiem, jo netrāpīja vienīgo izpildīto divpunktu raidījumu. Latvietis izcīnīja divas atlēkušās bumbas, izpildīja divas rezultatīvas piespēles, pieļāva divas kļūdas un nopelnīja divas piezīmes, dueli noslēdzot ar -1 efektivitātes koeficienta punktu.

Tā kā Vecvagars spēlēja tikai ceturtajā ceturtdaļā, laikā, kamēr viņš atradās laukumā, Kauņas klubs iemeta par desmit punktiem vairāk nekā ielaida, kas bija pārliecinoši labākais rādītājs komandā.

Par šī mača rezultatīvāko basketbolistu ar 14 punktiem kļuva Krasnodaras kluba spēlētājs Jevgēņijs Voronovs.

C apakšgrupas kopvērtējumā līderes ar septiņās spēlēs izcīnītām sešām uzvarām ir "Lokomotiv-Kubaņ" un Spānijas grands Barselonas "Lassa", kas abas jau garantējušas sev vietu otrajā posmā. Tikmēr pie trim uzvarām septiņās spēlēs tikušas "Žalgiris" komanda un "Panathinaikos", bet divus panākumus izcīnījusi Turcijas vienība Izmiras "Pinar Karsiyaka".

Piektdien "Panathinaikos" ar 69:66 (21:9, 15:14, 14:18, 19:25) pārspēja Turcijas klubu. Uzvaras grozu guva Niks Kalatess, kurš pie neizšķirta rezultāta realizēja tālmetienu.

Tikmēr kārtējo zaudējumu piedzīvojusi pašreizējā čempione Madrides "Real" no Spānijas, kas ar 88:94 (18:28, 25:18, 24:20, 21:28) piekāpās Serbijas vienībai Belgradas "Crvena Zvezda Telekom".

Līdz ar to A apakšgrupā vietu nākamajā kārtā ar sešām uzvarām jau garantējusi Stambulas "Fenerbahce", bet "Real" ar divām uzvarām ir noslēdzošajā, sestajā, pozīcijā, tomēr joprojām saglabā cerības uz vietu nākamajā posmā.

Savukārt no B grupas vietu nākamajā posmā pagaidām garantējusi Pireju "Olympiacos" vienība.

Turnīra pirmajā posmā 24 komandas, kas sadalītas četrās grupās, aizvadīs divu apļu turnīru, pēc kura tālākām cīņām kvalificēsies katras grupas četras labākās vienības. Otrajā posmā 16 komandas tiks dalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam atkal kvalificēsies četras labākās vienības.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam nākamā gada maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!