Foto: AFP/Scanpix

Latvijas basketbolista Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Vācijas čempione Bambergas "Brose" ceturtdien cieta smagu neveiksmi ULEB Eirolīgas mačā, ar rezultātu 72:95 (9:24, 16:23, 15:25, 32:23) kapitulējot Spānijas grandam Madrides "Real".

Jau pēc pirmās ceturtdaļas "Brose" bija iedzinējos ar 15 punktiem, turpinājumā vairāk nekā 8000 skatītāju klātbūtnē nespējot izrādīt nopietnu pretestību mājiniekiem.

Strēlnieks šajā mačā laukumā pavadīja 13 minūtes un 42 sekundes, kuru laikā guva četrus punktus, iemetot divus no četriem divpunktniekiem, bet netrāpot nevienu no diviem tālmetieniem.

Tāpat latvieša rēķinā bija divas atlēkušās bumbas, trīs rezultatīvas piespēles, viena kļūda un viena piezīme, kas deva trīs efektivitātes punktus.

Rezultatīvākais "Brose" komandā bija Luka Staigers, kurš 19 minūšu laikā guva 18 punktus, trāpot sešus tālmetienus, bet 15 punktus iemeta Daniels Teiss. Tā kā spēles liktenis bija izšķirts jau ātri, tikai viens "Brose" basketbolists nospēlēja vairāk nekā 20 minūtes.

Savukārt "Real" rindās ar 16 punktiem izcēlās 17 gadus vecais slovēņu talants Luka Dončičs.

Pēc neveiksmīga sezonas ievada Bambergas klubs bija uzvarējis divās ULEB Eirolīgas spēlēs pēc kārtas. No deviņiem saviem zaudējumiem sešus "Brose" komanda piedzīvojusi ar četriem vai mazāk punktiem.

Citā spēlē otrdien panākumu guva Lietuvas komanda Kauņas "Žalgiris", kas viesos ar 84:71 (16:13, 28:17, 22:21, 18:20) apspēlēja Stambulas "Anadolu Efes" basketbolistus no Turcijas.

Šeit uzvarētājiem 15 punktus guva Kevins Pangoss, kurš trāpīja piecus no sešiem tālmetieniem.

Daira Bertāna pārstāvētā Turcijas vienība Stambulas "Dariššafaka Doguš", ko trenē Deivids Blats ar asistentiem Ainaru Bagatski un Oskaru Ernšteinu, trešdien uzņems citu Stambulas komandu "Fenerbahce". Savukārt piektdien pirmā apļa noslēdzošajā spēlē "Dariššafaka Doguš" uzņems Izraēlas komandu Telavivas "Maccabi FOX" un paredzams, ka pēc šīs cīņas Bagatskis oficiāli kļūs par Telavivas kluba galveno treneri.

Ar 11 uzvarām 12 spēlēs stabilā turnīra līderpozīcijā atrodas Krievijas komanda Maskavas CSKA, kurai ar deviņiem panākumiem 13 dueļos seko "Real" un Pireju "Olympiacos" no Grieķijas, kas otrdien ar 73:65 (22:18, 23:16, 11:9, 17:22) savā laukumā pieveica Belgradas vienību "Crvena Zvezda mts" no Serbijas.

Ceturtā ar astoņām uzvarām 12 spēlēs ir Spānijas komanda "Baskonia", kuras pieteikumā turnīram atrodams jaunais latvietis Artūrs Kurucs, septītajā pozīcijā ar sešām uzvarām ir "Dariššafaka Doguš", bet "Brose" ar četrām uzvarām 13 mačos ir 14.vietā starp 16 vienībām.

Šajā sezonā ULEB Eirolīgā piedalās 16 komandas jeb par astoņām mazāk nekā iepriekšējā sezonā. Pamatturnīrā komandas divos apļos tiksies katra ar katru, aizvadot pa 30 spēlēm, bet izslēgšanas spēlēs iekļūs astoņas labākās vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!