Foto: F64

Latviešu saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks svētdien guva divus punktus Vācijas basketbola bundeslīgas čempionāta spēlē, palīdzot Bambergas "Brose Baskets" vienībai savā laukumā ar 90:61 (22:15, 17:18, 24:17, 27:11) sagraut Krailsheimas klubu "Merlins".

Laukumā pavadījis 22 minūtes un 26 sekundes, Strēlnieks realizēja vienu no diviem izpildītajiem divpunktu metieniem, bet netrāpīja nevienu no četriem tālmetieniem.

Tāpat Strēlnieks izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, izpildīja četras rezultatīvas piespēles, kā arī nopelnīja divas piezīmes, tiekot pie četriem efektivitātes koeficienta punktiem.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 18 punktiem bija Džošs Dankans.

Iepriekšējās divās Vācijas čempionāta spēlēs Strēlnieks kopumā bija guvis 31 punktu.

Šīs sezonas 12 spēlēs Bambergas klubs izcīnījis deviņas uzvaras, kopvērtējumā saglabājot trešo vietu.

Iepriekšējā sezonā "Brose Baskets" nepārvarēja Vācijas čempionāta ceturtdaļfināla barjeru, bet pirms tam četrus gadus pēc kārtas izcīnīja zelta medaļas. Šosezon "Brose Baskets" spēlē arī Eiropas kausa sacensībās, kurā jau garantējusi vietu sacensību otrajā posmā.

Iepriekš no Latvijas basketbolistiem Bambergas komandā spēlējis latvietis Uvis Helmanis, kurš tāpat kā Strēlnieks nāk no Talsiem. Helmanis šo vienību pārstāvēja no 2002. līdz 2006.gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!