Foto: LETA

Latvijas basketbolists Jānis Strēlnieks ar perfektu precizitāti un deviņiem gūtiem punktiem piektdien palīdzēja Grieķijas komandai Pireju "Olympiakos" ULEB Eirolīgas spēlē sagraut Serbijas vienību Belgradas "Crvena Zvezda mts", bet Daira Bertāna pārstāvētā Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" pēdējā ceturtdaļā atspēlēja 11 punktu deficītu un uzvarēja Bambergas "Brose" no Vācijas.

"Olympiakos" svinēja panākumu ar rezultātu 85:59 (22:13, 25:24, 20:12, 18:10), tiekot pie sestās uzvaras astoņos turnīrā aizvadītos mačos.

Strēlnieks spēlēja 23 minūtes un septiņas sekundes, trāpot abus divpunktu metienus un vienīgo tālmetienu, kā arī realizējot abus "sodiņus". Tāpat latvietis izdarīja piecas rezultatīvas piespēles, izcīnīja divas atlēkušās bumbas, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja vienu piezīmi un izprovocēja vienu pretinieku pārkāpumu, tiekot pie 16 efektivitātes rādītāja punktiem, kas bija otrs labākais rādītājs komandā.

Uzvarētājiem Holiss Tompsons guva 14 punktus, bet Nikola Milutinovs izcēlās ar 13 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām. Savukārt Belgradas vienībā 20 punktus sameta Teilors Ročestijs.

"Olympiakos" deviņu punktu pārsvaru ieguva jau pirmajā ceturtdaļā, pēc puslaika esot vadībā ar 47:37. Arī turpinājumā laukumā dominēja mājinieki, beigās svinot pārliecinošu uzvaru.

Trešajā ceturtdaļā spēle tika apturēta, jo līdzjutēji arēnā aizdedzināja kādu pirotehnikas ietaisi, kuras radītā kodīgā gāze spēlētājiem uz laiku neļāva turpināt maču. Tiesa, pēc piespiedu pauzes, kas ilga nedaudz vairāk par piecām minūtēm, mačs vēlāk bez starpgadījumiem tika aizvadīts līdz galam.

"Olympiakos" izcīnīja otro uzvaru trīs dienu laikā, jo trešdien viesos pagarinājumā ar 90:83 uzveica pašreizējo ULEB Eirolīgas čempioni Stambulas "Fenerbahce Doguš" no Turcijas.

Arī "Fenerbahce Doguš" komandai arī piektdien nācās spēlēt pagarinājumu, šoreiz dramatiskā cīņā viesos uzvarot 2016. gada turnīra čempioni Maskavas CSKA.

Stambulas klubs svinēja panākumu ar rezultātu 95:93 (27:16, 19:25, 15:22, 22:20, 12:10), sagādājot CSKA komandai vien otro zaudējumu šīs sezonas turnīrā, kas ļāva "Olympiakos" vienībai panākt Maskavas klubu turnīra tabulā.

"Fenerbahce Doguš" rindās teicamu spēli aizvadīja čehs Jans Veselijs, kurš guva 31 punktu, tostarp sešus svarīgus punktus papildlaikā, kamēr 13 punktus pievienoja Breds Vanameikers, bet 11 Nikolo Melli, kurš guva arī uzvaru nesošo grozu.

Tikmēr CSKA komandā Serhio Rodrigess iemeta 20, Nanado de Kolo 18, bet Korijs Higinss un Kails Hainss pa 17 punktiem.

"Fenerbahce Doguš" otrās ceturtdaļas vidū ieguva 18 punktu pārsvaru (39:21), tomēr līdz puslaika pārtraukumam tas saruka vien līdz pieciem punktiem (46:41). Turpinājumā jau risinājās līdzīga cīņa, trešās ceturtdaļas beigu daļā četru punktu pārsvaru (59:55) iegūstot CSKA komandai, bet pusotru minūti pirms pamatlaika beigām vadībā ar 82:75 jau esot stambuliešiem.

Pēc tam nākamos astoņus punktus iemeta laukuma saimnieki, turklāt 15 sekundes pirms beigām Rodrigess realizēja tālmetienu ar sodu. Atlikušajā laikā Vanameikers viesiem realizēja vienu no diviem "sodiņiem", bet pēdējā uzbrukumā CSKA spēlētājs Hainss nerealizēja divpunktu raidījumu, pēc spēles 40 minūtēm tablo vēstot līdzsvaru 83:83.

Papildlaikā "Fenerbahce Doguš" ieguva vadību 91:86, taču arī šoreiz CSKA atspēlējās, jo de Kolo 16 sekundes pirms piecminūtes beigām panāca izlīdzinājumu 93:93. Šoreiz pēdējais uzbrukums piederēja Turcijas komandai, kuras rindās līdz ar sirēnu uzvaru izrāva Nikolo Melli.

Itālijas vienība "AX Armani Exchange Olimpia", kuras rindās pēc vienas spēles izlaišanas atgriezās arī Bertāns, mājās ar 71:62 (13:16, 14:19, 16:16, 28:11) pārspēja Bambergas "Brose".

Bertāns spēlēja 18 minūtes un 58 sekundes, paliekot bez gūtiem punktiem, jo netrāpīja pa vienam divpunktu un trīspunktu metienam. Viņš izcīnīja divas atlēkušās bumbas, izdarīja divas rezultatīvas piespēles, nopelnīja vienu piezīmi un izprovocēja divus pretinieku pārkāpumus, kas viņam deva trīs efektivitātes rādītāja punktus.

"AX Armani Exchange Olimpia" vēl spēles 33.minūtē zaudēja ar 46:57, taču pēc tam guva 19 punktus pēc kārtas, iegūstot astoņu punktu pārsvaru, ko droši nosargāja, tiekot pie otrās uzvaras pēc kārtas un trešās šīs sezonas turnīrā.

Uzvarētājiem pa 12 punktiem guva Kalebs Tardževskis un Kērtiss Džerelss, kamēr zaudētājiem ar 12 punktiem izcēlās Dorels Raits.

Šajā mačā viens no soģiem bija Latvijas tiesnesis Ingus Baumanis.

Savukārt Barselonas "Lassa", joprojām bez Rodiona Kuruca sastāvā, mājās ar 89:71 (24:18, 26:14, 21:24, 18:15) pieveica "Valencia Basket".
Uzvarētājiem Pjērs Oriola guva 14 punktus.

Kopvērtējuma tabulas galvgalī ar sešām uzvarām astoņās spēlēs ir Maskavas CSKA un "Olympiakos", bet ar pieciem panākumiem seko Madrides "Real", "Fenerbahce Doguš", Telavivas "Maccabi Fox", Atēnu "Panathinaikos Superfoods" un Maskavas apgabala "Himki".

"Žalgiris" ar četrām uzvarām ir devītajā vietā, tikmēr 11. pozīcijā ar trim uzvarām ir "Baskonia", bet Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" ar divām uzvarām septiņos mačos atrodas 14. vietā 16 komandu konkurencē.
ULEB Eirolīgā otro sezonu pēc kārtas 16 komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!