Foto: AFP/Scanpix

Pagājušā gada Latvijas labākais basketbolists Jānis Strēlnieks, realizējot pēdējo sekunžu tālmetienu, ceturtdien palīdzēja Vācijas klubam Bambergas "Brose Baskets" gūt svarīgu uzvaru ULEB Eirolīgas turnīra otrā posma spēlē.

"Brose Baskets" ar rezultātu 72:71 (19:21, 19:16, 13:19, 21:15) savā laukumā izrāva uzvaru pār Grieķijas vienību Pireju "Olympiacos".

Gandrīz visu ceturto ceturtdaļu mājinieki atradās iedzinējos, turklāt vēl 40 sekundes pirms dueļa beigām viņiem bija piecu punktu deficīts. Tomēr vispirms tālmetienu realizēja grieķis Niks Zisis, bet četras sekundes pirms pamatlaika beigām to paveica arī Strēlnieks un garantēja savai komandai panākumu.

Strēlnieks šajā mačā laukumā pavadīja 27 minūtes un 43 sekundes, kuru laikā guva desmit punktus, trāpot abus izpildītos divpunktu raidījumus un divus no četriem tālmetieniem.

Tāpat viņam arī četras atlēkušās bumbas, sešas rezultatīvas piespēles, trīs izprovocēti pārkāpumi un divas piezīmes, kas ar 19 efektivitātes koeficienta punktiem ļāva kļūt par savas komandas vērtīgāko spēlētāju.

LIVE: Jaaaaaaanis for THREE! #Basketballherz https://t.co/7T9TOA1aCH
— Brose Baskets (@BroseBaskets) March 10, 2016

Rezultatīvāk uzvarētāju rindās nospēlēja Bredlijs Vanameikers un Leons Radoševičs, kuri iemeta pa 11 punktiem.

Savukārt pašreizējās Eirolīgas vicečempiones "Olympiacos" rindās rezultatīvākais ar 19 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām bija Georgs Printezis.

Strēlnieks pēdējo sekunžu metienu izpildīja otro ULEB Eirolīgas spēli pēc kārtas - pirms nedēļas viņa raidījums bija neprecīzs, bet "Brose Baskets" ar 73:75 piekāpās Kaspara Vecvagara pārstāvētajai Lietuvas komandai Kauņas "Žalgiris".

Šīs abas komandas spēlē F apakšgrupā, kuras vēl vienā mačā ceturtdien 13 punktus iemeta Dāvis Bertāns, bet viņa pārstāvētā Spānijas komanda Vitorijas "Laboral Kutxa" savā laukumā ar 98:83 (21:24, 24:22, 27:15, 26:22) droši uzvarēja Krievijas vienību Maskavas apgabala "Himki".

Bertāns nospēlēja 17 minūtes un 37 sekundes, šajā laikā grozā trāpot vienīgo izpildīto divpunktu raidījumu, trīs no četriem tālmetieniem un abus soda metienus.

Tāpat latviešu uzbrucējs izcēlās ar divām atlēkušajām bumbām, divām kļūdām un trim piezīmēm, dueli noslēdzot ar 12 efektivitātes koeficienta punktiem.

"Labroal Kutxa" rindās pa 17 punktiem guva Fabjēns Kosērs un Dariuss Edamss, bet ar 16 punktiem un 13 bumbām zem groziem piebalsoja Jannis Burusis.

Savukārt "Žalgiris" piektdien savā laukumā tiksies ar pagājušās sezonas turnīra čempioni Madrides "Real" no Spānijas.

F apakšgrupas kopvērtējumā līdere ar septiņām uzvarām deviņās spēlēs ir Krievijas vienība Maskavas CSKA, kam ar septiņiem panākumiem desmit mačos seko "Laboral Kutxa". Piecas uzvaras ir "Real" un "Himki" komandām, četrus panākumus guvušas Spānijas vienība Barselonas "Lassa", kā arī jau desmit spēles aizvadījušās "Brose Baskets" un "Olympiacos", bet "Žalgiris" izcīnījusi divas uzvaras.

Tikmēr E grupā līderu mačā ceturtdien Turcijas vienība Stambulas "Fenerbahce" izbraukumā ar 55:52 (17:13, 13:12, 13:19, 12:8) apspēlēja Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ" no Krievijas, kuru sastāvā pēdējās sekundēs tālmetienu nerealizēja Viktors Klavers, bet pastarīšu cīņā Spānijas vienība Malagas "Unicaja" arī izbraukumā ar 91:78 (25:23, 23:19, 17:12, 26:24) pārspēja Zagrebas "Cedevita" no Horvātijas.

E apakšgrupā līderpozīcijā ar deviņām uzvarām desmit spēlēs nostiprinājušies "Fenerbahce" basketbolisti, bet septiņas uzvaras ir "Lokomotiv-Kubaņ" rēķinā. Pie sešiem panākumiem deviņos mačos tikusi Grieķijas komanda Atēnu "Panathinaikos", bet piecas uzvaras Belgradas "Crvena Zvezda Telekom" vienībai.

Pa trim uzvarām ir Stambulas komandām "Anadolu Efes" un "Darussafaka Dogus", kā arī "Unicaja", bet divus panākumus guvusi "Cedevita".

Otrajā posmā 16 komandas sadalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam kvalificēsies četras labākās vienības. Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam nākamā gada maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!