Foto: AFP/Scanpix
Latviešu basketbolista Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Ukrainas čempionvienība Kijevas "Budiveļņik", ko trenē latviešu speciālists Ainars Bagatskis, otrdien sasniedza Eiropas kausa izcīņas turnīra ceturtdaļfinālu.

Aizvadītajā astotdaļfināla atbildes spēlē Kijevas klubs izbraukumā ar 76:71 (22:12, 17:18, 18:14, 19:27) uzvarēja Francijas vienību "Nanterre", divu maču summā triumfējot ar 162:153.

Strēlnieks laukumā pavadīja 29 minūtes un 14 sekundes, kas bija trešais lielākais spēles laiks komandā, gūstot astoņus punktus. Viņš realizēja divus no trim tālmetieniem un abus soda metienus.

Latvietis tāpat iekrāja trīs atlēkušās bumbas, vienu rezultatīvu piespēli, vienu pārtvertu bumbu, divas kļūdas, divas piezīmes, vienu izprovocētu noteikumu pārkāpumu un deviņus efektivitātes koeficienta punktus.

Amerikānis Dežuāns Sammerss uzvarētāju labā guva 18 punktus.

"Šī spēle bija smaga abām komandām. Ar labu uzbrukumu un kontrolētu sniegumu aizsardzībā 32 minūtes diktējām spēles gaitu, bet "Nanterre" piekopa netradicionālu basketbolu ar daudziem tālmetieniem, tāpēc viņu atspēlēšanās bija bīstama. Esmu ļoti priecīgs pēc tik smagas cīņas sasniegt nākamo posmu," pēc mača izteicās Bagatskis.

Trešdien atbildes maču aizvadīs Rolanda Freimaņa pārstāvētā Južnijas "Himik" komanda, ko vada Kārlis Muižnieks, spēkojoties ar Kristapa Valtera pārstāvēto Turcijas vienību Ankaras "Kolejliler". Pirmajā cīņā neitrālā laukumā Stambulā ar 75:71 uzvarēja "Himik".

No izslēgšanas turnīra pirmās kārtas līdz finālam cīņas noritēs divu maču summā.

Kā zināms, Latvijas komanda "VEF Rīga" šoreiz nespēja pārvarēt sacensību pirmo posmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!