Foto: F64

Latviešu basketbolistu Jāņa Strēlnieka un Jāņa Timmas pārstāvētā Grieķijas komanda Pirejas "Olympiakos" ceturtdien ULEB Eirolīgas mačā izbraukumā ar rezultātu 78:94 (23:28, 23:26, 17:18, 15:22) bez lieliem variantiem piekāpās pašreizējai turnīra čempionei Madrides "Real" no Spānijas.

Strēlnieks šajā mačā laukumā pavadītajās 16 minūtēs un 39 sekundēs guva četrus punktus, jo grozā raidīja abus divpunktu metienus, bet vienīgais trejacis lidoja grozam secen. Latvietis šajā cīņā izcēlās ar vienu atlēkušo bumbu, vienu rezultatīvu piespēli un divām piezīmēm, kas ļāva tikt pie trim efektivitātes punktiem.

Savukārt Timma šajā spēlē laukumā bija nemanāms, bet kopumā viņš nospēlēja deviņas minūtes un 18 sekundes, gūstot trīs punktus. Viņš iemeta vienīgo tālmetienu, bet vienīgais divpunktnieks lidoja grozam secen. Latvietis atzīmējās arī ar vienu atlēkušo bumbu, vienu rezultatīvu piespēli, vienu pārtvertu bumbu, vienu kļūdu un četriem efektivitātes punktiem.

Madrides klubā uzvaru ar 16 punktiem kaldināja Entonijs Rendolfs, kura rēķinā arī astoņas bumbas zem groziem, bet "Olympiakos" sastāvā ar 12 punktiem un 11 rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Vasilis Spanulis.

Tikmēr pie drošas uzvaras ceturtdien tika ULEB Eirolīgas kopvērtējuma līdere Stambulas "Fenerbahce Beko" no Turcijas, kas savā laukumā ar rezultātu 78:61 (19:11, 24:18, 14:15, 21:17) pārspēja Lietuvas flagmani Kauņas "Žalgiris".

Uzvarētāju rindās teicams bija čehs Jans Veselijs, kurš izcēlās ar 13 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām.

"Žalgiris" vienība ULEB Eirolīgā piedzīvojusi četrus zaudējumus pēc kārtas.

Pie panākuma ceturtdien tika arī cita Stambulas vienība "Anadolu Efes", kas savā skatītāju priekšā ar 81:72 (23:16, 13:18, 26:17, 19:21) uzvarēja Maskavas apgabala "Himki".

Stambulas komandā 16 punktus iemeta Vasilije Micičs, kamēr "Himki" vienību no zaudējuma neglāba Džordana Mikija 14 punkti un deviņas atlēkušās bumbas.

Kopvērtējumā līderpozīcijā ar 16 uzvarām 18 spēlēs ir Stambulas "Fenerbahce Beko", kurai ar 15 panākumiem seko Madrides "Real", bet tālāk ar 13 uzvarām 17 mačos ir Maskavas CSKA. Aiz pirmā trijnieka ar 12 panākumiem 18 spēlēs ir Stambulas "Anadolu Efes", kamēr Pirejas "Olympiakos" ar 11 uzvarām ir piektā.

Pirmajam pieciniekam ar desmit uzvarām 17 cīņās seko Rolanda Šmita pārstāvētā Barselonas "Lassa", bet pa astoņiem panākumiem guvušas Daira Bertāna pārstāvētā Milānas "AX Armani Exchange Olimpia", Minhenes "Bayern" un Atēnu "Panathinaikos Opap" vienības.

Tikmēr Anžeja Pasečņika pārstāvētā Grankanārijas "Herbalife" ar sešām uzvarām ir 14.pozīcijā, bet Stambulas "Dariššafaka Tekfen", ko pārstāv Žanis Peiners, tikusi pie diviem panākumiem, ieņemot pēdējo vietu 16 vienību konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!