Foto: AFP/Scanpix

Latviešu saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks ceturtdien guva 11 punktus ULEB Eirolīgas spēlē, bet viņa pārstāvētā Vācijas čempione Bambergas "Brose" izbraukumā nenosargāja 15 punktu pārsvaru un ar 74:81 (23:16, 24:16, 16:23, 11:26) zaudēja Spānijas klubam Vitorijas "Baskonia", kuras pieteikumā šim turnīram ir arī Artūrs Kurucs.

Strēlnieks šajā mačā laukumā pavadīja 21 minūti un 54 sekundes, kuru laikā iemeta divus no četriem divpunktniekiem, divus no trim tālmetieniem un vienīgo "sodiņu".

Latvietis šajā mačā izcēlās arī ar vienu atlēkušo bumbu, divām rezultatīvām piespēlēm, trim kļūdām, piecām piezīmēm, četriem izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem un septiņiem efektivitātes punktiem.

Spēles pirmo daļu "Brose" vienība aizvadīja veiksmīgi, kas lielajā pārtraukumā ļāva doties ar solīdu pārsvaru - 47:32. Tomēr uz otro puslaiku Vitorijas komandas basketbolisti jau bija kaujinieciskāk noskaņojušies un uzsāka pakaļdzīšanos. Trešās ceturtdaļas pēdējā minūtē "Brose" atradās vadībā vairs tikai ar pieciem punktiem (60:55), un tas nozīmēja, ka atlikušais pamatlaiks aizritēs spraigā cīņā.

Nepilnas četras minūtes līdz pamatlaika beigām Johanness Foigtmans no "Baskonia" vienības ar precīzu tālmetienu panāca jau neizšķirtu 70:70, savukārt pāris minūtes vēlāk mājinieki izvirzījās vadībā ar 75:74. Pēcāk Spānijas klubam savu pārsvaru izdevās vēl nedaudz palielināt un galotnē gūt uzvaru.

Uzvarētājiem pa 20 punktiem iemeta Foigtmans un Rodrigs Bobuā.

Tikmēr citā mačā zaudējumu piedzīvojis Krievijas klubs Kazaņas "Unics", kas savā laukumā ar 73:74 (17:25, 21:16, 16:20, 19:13) piekāpās Izraēlas komandai Telavivas "Maccabi FOX".

"Unics" vienību no zaudējuma neglāba arī tās līdera Kīta Lengforda 22 punkti.

Kazaņas klubs savā nākamajā mačā svētdien VTB Vienotajā līgā uzņems Latvijas vicečempionus "VEF Rīga" basketbolistus.

Citviet divu Turcijas klubu duelī Stambulas "Fenerbahce" savā laukumā ar 88:80 (17:25, 26:17, 21:19, 24:19) pieveica Stambulas "Anadolu Efes".

Uzvarētāju rindās teicamu maču aizvadīja Kosts Slouks, kurš iemeta 21 punktu, no spēles nerealizējot tikai vienu metienu. Viņš trāpīja trīs no četriem divpunktniekiem, visus trīs tālmetienus un visus sešus "sodiņus".

Turnīra līdere ar sešām uzvarām septiņās spēlēs ir pagājušās sezonas čempione Maskavas CSKA no Krievijas. Pa piecām uzvarām guvušas Daira Bertāna pārstāvētā Stambulas "Dariššafaka Doguš", ko trenē Deivids Blats ar asistentiem Ainaru Bagatski un Oskaru Ernšteinu, un Madrides "Real" no Spānijas. Tikmēr "Brose" guvusi divus panākumus astoņos mačos, kas liek ieņemt vien 15.vietu.

Šajā sezonā ULEB Eirolīgā piedalās 16 komandas jeb par astoņām mazāk nekā iepriekšējā sezonā. Pamatturnīrā komandas divos apļos tiksies katra ar katru, aizvadot pa 30 spēlēm, bet izslēgšanas spēlēs iekļūs astoņas labākās vienības.

Aizvadītajā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva Maskavas CSKA komanda, kas finālā uzvarēja Stambulas "Fenerbahce" basketbolistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!