Foto: AFP/Scanpix
Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks svētdien guva 12 punktus Vācijas augstākās līgas regulārā čempionāta mačā, kas gan neglāba viņa pārstāvēto čempioni Bambergas "Brose Baskets" no zaudējuma.

"Brose Baskets" izbraukumā ar 86:88 (22:26, 18:22, 22:21, 24:19) piekāpās Frankfurtes "Skyliners".

Strēlnieks šajā mačā nospēlēja 21 minūtei un astoņas sekundes sekundes, grozā raidot četrus no pieciem divpunktu metieniem, vienu no trim tālmetieniem un savu vienīgo soda metienu.

Vēl Strēlnieka rēķinā viena atlēkusī bumba, divas rezultatīvas piespēles, viena kļūda un trīs personiskās piezīmes.

Rezultatīvākais spēlētājs Bambergas vienībā bija Bredlijs Vanameikers, kurš guva 36 punktus, kamēr pretinieku komandā ar 23 punktiem izcēlās Danilo Bartels.

Ar septiņām uzvarām deviņos mačos Bambergas klubs šobrīd atrodas Vācijas bundeslīgas kopvērtējuma ceturtajā vietā, bet līdere ar septiņām uzvarām septiņās cīņās ir Berlīnes "Alba".

Latviešu basketbolists Dairis Bertāns svētdien Spānijas čempionāta mačā guva 12 punktus, taču viņa pārstāvētā komanda Bilbao "Dominion" savā laukumā ar 102:109 (23:23, 18:16, 15:18, 29:28, 10:10, 7:14) otrajā pagarinājumā piekāpās "Valencia" komandai.

Latviešu uzbrucējs laukumā aizvadīja 25 minūtes un 59 sekundes, realizējot divus no diviem divpunktu metieniem, divus no pieciem tālmetieniem un abus soda metienus. Tāpat Bertāna rēķinā viena kļūda, četras piezīmes un divi izprovocēti pārkāpumi.

Savukārt uzvaru svētdien izcīnīja vēl viena latvieša Rolanda Šmita pārstāvētā Fuenlavradas "Montakit", kas viesos ar 82:68 (18:19, 26:24, 21:14, 17:11) uzveica Sansevastjanas "Gipuzkoa Basket" vienību.

Šmits šajā laukumā bija deviņas minūtes un astoņas sekundes, kuru laikā latvietis izcēlās ar septiņiem punktiem, realizējot trīs no četriem divpunktu metieniem un savu vienīgo soda metienu. Tāpat viņa rēķinā divas atlēkušās bumbas, trīs piezīmes un viens izprovocēts pārkāpums.

Tikmēr pie panākuma tikusi savainotā Dāvja Bertāna pārstāvētā Vitorijas "Laboral Kutkxa", kas savā laukumā ar 90:67 (27:13, 21:23, 26:12, 16:19) uzveica Mursijas "Universidad Catolica".

Spānijas čempionātā bez zaudējumiem joprojām spēlē valsts grands Barselonas "Lassa", "Valencia" un "Laboral Kutxa".

Tikmēr Anžeja Pasečņika pārstāvētā Grankanārijas "Herbalife""Herbalife" vienība ar četriem panākumiem piecos mačos ieņem sesto vietu, tiesa Latvijas basketbolists svētdienas mačam nav pieteikts. Savukārt "Montakit" ar trim uzvarām sešās spēlēs ir astotā, kamēr "Dominion" ar tādu pašu sniegumu atkritusi uz desmito pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!