Foto: DELFI.lt

Latviešu basketbolists Jānis Strēlnieks svētdien guva 14 punktus, kas palīdzēja viņa un Jāņa Timmas pārstāvētajai Pirejas "Olympiakos" komandai gūt uzvaru Grieķijas čempionāta mačā.

"Olympiakos" izbraukumā ar rezultātu 78:68 (16:19, 25:16, 14:19, 23:14) pārspēja Saloniku PAOK.

Strēlnieks šajā spēlē laukumā pavadīja 26 minūtes un divas sekundes, kuru laikā grozā raidīja visus trīs divpunktniekus, divus no trim trejačiem un abus "sodiņus".

Vēl latvieša kontā viena atlēkusī bumba, divas rezultatīvas piespēles, divas piezīmes un divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi.

Tikmēr Timma pašlaik ārstē savainojumu un šai spēlei pieteikts nebija.

"Olympiakos" sastāvā rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Georgs Printezis, kurš izcīnīja arī deviņas atlēkušās bumbas, bet 17 punkti un 13 atlēkušās bumbas serbu centram Nikolam Milutinovam.

Turnīra kopvērtējuma vadībā ar deviņām uzvarām deviņās spēlēs atrodas Atēnu "Panathinaikos Opap", kam ar desmit panākumiem 11 mačos seko Pirejas "Olympiakos" komanda. Savukārt Rolanda Freimaņa pārstāvētā Lemnosas "Ifaistos" ar sešām uzvarām atrodas sestajā vietā.

Savukārt cits Latvijas basketbolists Žanis Peiners iemeta sešus punktus Turcijas čempionāta mačā, kurā divu Stambulas pilsētas un ULEB Eirolīgas klubu duelī "Dariššafaka Tekfen" viesos ar 61:91 (15:22, 15:25, 15:23, 16:21) bez variantiem piekāpās spēcīgajai "Fenerbahce Beko".

"Dariššafaka Tekfen" komandas basketbolists Peiners šajā mačā laukumā pavadītajās 17 minūtēs un divās sekundēs iemeta vienu no četriem divpunktniekiem un visus četrus "sodiņus", kamēr abi viņa trīspunktnieki lidoja mērķim secen.

Vēl Peiners šajā mačā izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli, piecām piezīmē un trim izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem.

"Fenerbahce Beko" sastāvā rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Luidži Datome.

Ar piecām uzvarām 12 mačos "Dariššafaka Tekfen" komanda Turcijas čempionāta kopvērtējumā ir 11.pozīcijā, kamēr līdere ar 11 panākumiem 12 cīņās ir Stambulas "Fenerbahce Beko". Labākās astoņas komandas regulārajā čempionātā nodrošinās dalību izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!