Foto: LETA

Latviešu saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks svētdien guva 17 punktus Vācijas basketbola čempionāta pirmās kārtas spēlē, palīdzot Bambergas "Brose Baskets" komandai ar 79:63 (22:19, 26:6, 11:23, 20:15) pārliecinoši izbraukumā pārspēt Braunšveigas " Basketball Lowen" vienību.

Strēlnieks šajā mačā laukumā pavadīja 25 minūtes un sešas sekundes, realizējot visus četrus izpildītos divpunktu metienus, divus no trim tālmetieniem un visus trīs soda metienus.

Tāpat Strēlnieka rēķinā trīs rezultatīvas piespēles un divas personiskās piezīmes, kas deva 19 efektivitātes koeficienta punktus. Laikā, kamēr latvietis atradās laukumā, "Brose Baskets" komanda iemeta par 23 punktiem vairāk, nekā ielaida, kas bija pārliecinoši labākais rādītājs mačā.

Tāpat "Brose Baskets "sastāvā 17 punktus iemeta arī pagājušās sezonas Vācijas čempionāta finālsērijas vērtīgākais spēlētājs Bredlijs Vanameikers.

Savukārt cits Latvijas basketbolists Rolands Freimanis svētdien izcēlās ar 14 punktiem un deviņām bumbām zem groziem šīs sezonas VTB Vienotās līgas regulārā čempionāta pirmajā cīņā.

Freimaņa pārstāvētā Igaunijas vienība Tallinas "Kalev" ar 65:79 (13:26, 21:18, 19:21, 12:14) piekāpās Čehijas komandai Nimburkas ČEZ.

Freimanis laukumā pavadīja 31 minūti un piecas sekundes, kļūstot par savas komandas vērtīgāko spēlētāju. Latviešu uzbrucējs realizēja trīs no četriem izpildītajiem divpunktu metieniem, divus no pieciem tālmetieniem un abus izpildītos soda metienus.

Tāpat Freimanis bez deviņām bumbām zem groziem tika arī pie trim izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem, divām kļūdām un pats nopelnīja divas piezīmes, cīņu noslēdzot ar 17 efektivitātes koeficienta punktiem.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 19 punktiem bija amerikānis Maikls Diksons.

Tikmēr pieredzējušais latviešu basketbola aizsargs Jānis Blūms svētdien ar 11 punktiem un uzvaru atgriezās Itālijas A sērijā, debitējot Avelīno "Sidigas" rindās.

"Sidigas" ar 77:73 (22:16, 14:18, 23:13, 18:26) savā laukumā pieveica Pezāro "Consultinvest" vienību.

Šajā cīņā Blūms nospēlēja 22 minūtes, realizējot vienīgo izpildīto divpunktu raidījumu, divus no septiņiem tālmetieniem un visus trīs soda metienus.

Tāpat viņa kontā bija divas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles un 11 efektivitātes koeficienta punkti.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 20 punktiem bija amerikānis Džeimss Nanulijs.

Iepriekš Blūms Itālijā spēlēja 2007./2008.gada sezonā, kad pārstāvēja Neapoles "Eldo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!