Foto: DELFI.lt

Latvijas basketbolists Jānis Strēlnieks ceturtdien guva piecus punktus ULEB Eirolīgas 13.kārtas spēlē un kopā ar Kauņas "Žalgiris" komandu svinēja uzvaru.

"Žalgiris" savā laukumā ar rezultātu 72:68 (21:19, 19:13, 11:14, 21:22) guva virsroku pār Artūra Kuruca pārstāvēto Vitorija "Baskonia".

Strēlnieks ceturtdien spēlēja 28 minūtes un 41 sekundi, grozā raidot vienu no diviem divpunktu metieniem un vienu no sešiem tālmetieniem. Viņš arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu bumbu, izprovocēja vienu noteikumu pārkāpumu un iekrāja četrus efektivitātes koeficienta punktus.

Kurucs trīs minūšu un 28 sekunžu laikā metienus pa grozu neizpildīja, izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, pieļāva vienu kļūdu un divreiz pārkāpa noteikumus.

"Žalgiris" rindās ar 13 punktiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Luks Lekavičs, bet pa desmit punktiem guva Džošs Nebo un Mants Kalnietis, kuriem bija attiecīgi sešas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles. Tailers Kavano pievienoja deviņus punktus un deviņas atlēkušās bumbas.

Viesiem 13 punktus guva un desmit atlēkušās bumbas izcīnīja Stīvens Enohs, 12 punkti bija Simonem Fontekjo, bet 11 punkti un sešas rezultatīvas piespēles bija Džeisonam Greindžeram. Lietuvas basketbola audzēkņi Tads Sedekerskis un Roks Giedraitis guva septiņus un sešus punktus.

"Žalgiris" ar trīs uzvarām 13 mačos joprojām ir pēdējā starp 18 komandām, bet "Baskonia" ar četriem panākumiem ir 15.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!