Foto: euroleague.net

Latvijas basketbola izlases spēlētājs Jānis Strēlnieks piektdien, 3. janvārī, ULEB Eirolīgas spēlē guva savainojumu un nevarēja palīdzēt Maskavas CSKA mača izskaņā, bet Krievijas un Eiropas spēcīgākais klubs ar 102:106 pagarinājumā zaudēja Atēnu "Panathinaikos".

Strēlnieks mačā nospēlēja 12:32 minūtes, guva deviņus punktus, izcīnīja divas atlēkušās bumbas un izdarīja divas rezultatīvas piespēles. Latvijas izlases saspēles vadītājs realizēja vienu no diviem trīspunktu, divus no trim divpunktu un abus soda metienus.

Spēlē Kaļiņingradā pēdējās ceturtdaļas vidū Strēlnieks uzbrukumā pēc sadursmas palika uz parketa un tika nomainīts, pēc kā laukumā vairs neatgriezās.

Rezultatīvākais mājinieku rindās ar 30 gūtajiem punktiem bija Maiks Džeimss, 24 punkti Denielam Heketam, bet viesu rindās Konstantinoss Mitoglu sakrāja 25 punktus un 16 atlēkušās bumbas, 22 punktus un 17 rezultatīvas piespēles, kā arī lietderības koeficientu 40 pievienojot Nikam Kalatesam.

Tieši Kalatess pēc Mitoglu piespēles sešas sekundes pirms pamatlaika beigām realizēja trīspunktnieku, izlīdzinot rezultātu.

Vilērbānas ASVEL ar Rihardu Lomažu sastāvā savā laukumā ar 77:87 (21:23, 16:29, 22:20, 18:15) piekāpās Madrides "Real".

Lomažs vairāk pie spēlēšanas tika mača nogalē un 12 minūtēs un 54 sekundēs laukumā guva desmit punktus, realizējot trīs no četriem trīspunktu metieniem un vienu no diviem soda metieniem, bet garām grozam raidot divus divpunktu metienus. Viņa kontā arī viena pārķerta bumba, divas personiskās piezīmes, viens izprovocēts pārkāpums pretiniekam, kā arī lietderības rādītājs pieci.

Rezultatīvākais mājinieku rindās ar 18 punktiem bija Šarls Kaudī, bet viesiem 20 punkti un septiņas atlēkušās bumbas Treja Tompkinsa kontā, pa 18 punktiem sakrājot Rudijam Fernandesam un Džordanam Mikijam, kuram arī septiņas izcīnītas bumbas zem groziem.

Citā mačā Maskavas apgabala "Himki" ar Jāni Timmu un Dairi Bertānu sastāvā viesos otrajā puslaikā nespēja izrādīt pretestību Eirolīgas līderei Stambulas "Anadolu Efes", piedzīvojot zaudējumu ar 82:101.

Timma nospēlēja 31:31 minūti, guva vien divus punktus, realizējot vienu no diviem divpunktu metieniem, bet kļūdoties visos sešos tālmetienos. Viņa kontā arī divas rezultatīvas piespēles, viena pārtverta piespēle un viena atlēkusī bumba.

Bertāns 23:25 minūšu laikā guva piecus punktus, realizējot vienīgo divpunktu un vienu no četriem trīspunktu metieniem. Viņa kontā vēl trīs rezultatīvas piespēles un viena atlēkusī bumba.

Vēl Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" ar 73:72 (19:17, 22:24, 14:15, 18:16) sagādāja zaudējumu arī trešajai Krievijas komandai Sanktpēterburgas "Zeņit".

Uzvarētāju labā rezultatīvākais ar 13 punktiem bija Vladimirs Micovs, bet viesu rindās 15 punkti un septiņas bumbas zem groziem Gustavo Ajonam.

Visbeidzot "Valencia" mājās ar 91:77 (18:27, 19:15, 25:15, 29:20) pieveica Berlīnes "Alba".

Uzvarētāju rindās 19 punktus guva Džordans Loids, 16 punkti Alberto Abaldes rēķinā, bet viesiem rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Markuss Ēriksons.

Ar 11 uzvarām 17 spēlēs CSKA ieņem piekto vietu turnīra tabulā, "Himki" ar astoņiem panākumiem noslīdējuši uz devīto vietu, bet ASVEL ar tādu pašu bilanci ir 11.vietā.

Šosezon Eirolīgā ir pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir par divām vairāk nekā iepriekšējā sezonā. Komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas turnīrā. Eirolīgas čempione tiks noskaidrota maija beigās Ķelnē, kur notiks finālčetrinieka turnīrs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni astoto reizi kļuva Maskavas CSKA, kas finālspēlē uzveica Stambulas "Anadolu Efes".

Madrides "Real" ir tituliem bagātākā komanda, ULEB Eirolīgā triumfējot desmit reizes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!