Foto: FIBA

Nākamajā nedēļā gaidāmajā Rīgas "Challenger" turnīrā 3x3 basketbolā piedalīsies arī Tokijas olimpisko spēļu čempioni Nauris Miezis, Kārlis Pauls Lasmanis un Agnis Čavars, bet savainojumu ārstējošo Edgaru Krūmiņu aizvietos komandas piektais dalībnieks Artūrs Strēlnieks, informē sacensību rīkotāji.

Vispirms gan komandai "Rīga", kuru veido Latvijas 3x3 basketbola izlase, jāpiedalās 20. un 21. augustā gaidāmajā Pasaules tūres posmā Lozannā. Kārlis Lasmanis sarunā ar mediju MVP jau piezīmēja, ka uz to dosies komandas piektais spēlētājs Artūrs Strēlnieks, kurš aizstās kreisās kājas kaula plīsumu pārcietušo Edgaru Krūmiņu.

Savukārt 24. un 25. augustā Grīziņkalnā norisināsies Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Pasaules tūres kvalifikācijas turnīrs "Ghetto Basket Riga Challenger", kurā 16 komandas cīnīsies par divām ceļazīmēm uz Abū Dabī "Masters" turnīru. Labākie četri kvarteti sadalīs 25 000 eiro lielo prēmiju fondu.

FIBA "Challenger" turnīros piedalās 16 komandas, no kurām desmit jau iepriekš būs garantējušas vietu pamatturnīrā, bet vēl seši kvarteti izspēlēs atlikušās divas vietas kvalifikācijas sacensībās 24. augustā.

"Ghetto Basket Riga Challenger" organizatori ar īpašu uzaicinājumu turnīrā iekļāva olimpisko čempionu pārstāvēto "Rīgu", kā arī Latvijas U-23 izlases dalībnieku veidoto kvartetu. Šovasar U-23 komandas aktīvi startējušas starptautiskajos turnīros Lietuvā un Igaunijā, kā arī debitējušas FIBA U-23 Nāciju līgas turnīrā.

Trešā Latvijas pārstāve kļūs zināma ceturtdien, 19. augustā, kad Rīgā, Grīziņkalnā notiks "Ghetto Basket Lite Quest" fināls, kurā sezonas labākās 24 komandas sacentīsies par vienīgo ceļazīmi uz "Challenger".

Pašreiz ir zināmas 13 no 16 "Ghetto Basket Riga Challenger" dalībniecēm. Piecas vietas ieņēma pārstāves no FIBA Pasaules klubu komandu labāko trīsdesmitnieka – "Ub" (Serbija), "Šakiai Gulbele" (Lietuva), "Princeton" (ASV), "Antwerp" (Beļģija) un "Raudondvaris Tauras" (Lietuva).

Septiņas vietas atvēlētas dažādu "Quest" un "Lite Quest" uzvarētājām. Uz Rīgu brauks "Dusseldorf LFDY" (Vācija), "Bojnice Meferusu&a" (Slovākija), "Lyon" (Francija), "Runa" (Krievija), "Bern Stride" (Šveice), "Amsterdam Talent&Pro" (Nīderlande). Par septīto šajā sarakstā kļūs "Ghetto Basket Lite Quest" čempione.

Vēl divas komandas nosauks FIBA, piešķirot tām savus rīkotāju speciālos ielūgumus.

Lai arī Beļģijas izlases bāzes komanda "Antwerp" vēl nav pieteikusi sastāvu, taču jau tagad skaidrs, ka turnīrā piedalīsies arī citi olimpisko spēļu dalībnieki – bronzas medaļas ieguvējs Serbijas izlases sastāvā Dejans Majstorovičs ("Ub"), kā arī Nīderlandes 3×3 basketbolists Dimeo van der Horsts ("Amsterdam Talent&Pro").

24. augustā notiks kvalifikācijas spēles, kā arī visi pamatturnīra apakšgrupu mači, bet nākamajā dienā norisināsies izslēgšanas turnīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!