Foto: DELFI.lt

Latvijas basketbolists Jānis Strēlnieks ceturtdien kļuva par rezultatīvāko latvieti ULEB Eirolīgas turnīrā, apsteidzot centra spēlētāju Kasparu Kambalu, tomēr viņa pārstāvētā Grieķijas komanda Pirejas "Olympiacos" izbraukumā ar 75:83 piekāpās Kauņas "Zalgiris" vienībai.

Strēlnieks šajā mačā laukumā pavadīja 23:29 minūtes, kuru laikā guva piecus punktus, realizējot abus soda metienus un trāpot vienīgo izmesto tālmetienu. Viņam šajā spēlē arī trīs rezultatīvas piespēles, viena atlēkusī bumba, viena pārtverta bumba, viena kļūda un trīs personīgās piezīmes.

Šī Strēlniekam bija 98 spēle Eirolīgā, un viņš tagad guvis 900 punktus, kas ir labākais rādītājs starp latviešiem, kuri spēlējuši šajā turnīrā. Strēlnieks ir arī Latvijas rekordists Eirolīgā izdarītajās piespēlēs (266), pārtvertajām bumbās (60) un aizvadītajās spēlēs (98) un soda metienu realizācijā (90,4%). Vidēji šajos 98 mačos Strēlnineks guvis 9,1 punktu.

Kambala savā Eirolīgas karjerā, pārstāvot Turcijas klubus Stambulas "Efes Pilsen" un Stambulas "Fenerbahce Ulker", aizvadīja 53 spēles, kurās kopā guva 886 punktus. Vidēji mačā viņš izcēlās ar 16,7 punktiem un 6,8 atlēkušajām bumbām.

"Olympiacos" sastāvā spēlē arī Jānis Timma, un viņš ceturtdien 14:08 minūšu laikā guva deviņus punktus, trāpot trīs no četriem tālmetieniem. Viņa kontā arī četras atlēkušās bumbas, trīs kļūdas, viena pārtverta bumba un viena piezīme.

"Žalgiris" basketbolisti pēc neveiksmīga pirmā puslaika otrajā puslaikā atspēlēja deficītu un pēdējā ceturtdaļā guva uzvaru. Rezultatīvākais Kauņas komandā bija Marjus Grigonis, kurš guva 19 punktus, bet Neits Volters izcēlās ar 14 punktiem. "Olympiacos" sastāvā 18 punktius sameta Georgioss Printezis.

Citā spēlē Žanis Peiners guva piecus punktus, bet ar to nepietika Turcijas komandai Stambulas "Daruššafaka", kas savu skatītāju priekšā ar rezultātu 71:73 piekāpās Izraēlas klubam Telavivas "Maccabi FOX".

Peiners laukumā atgriezās pēc potītes savainojuma izārstēšanas un laukumā pavadīja 14:27 minūtes. Viņš iemeta vienu no trim divpunktu metieniem un visus trīs soda metienus, taču netrāpīja vienīgo tālmtienu. Peiners izcēlās arī ar vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva vienu kļūdu, izprovocēja trīs noteikumu pārkāpumus un tika pie pieciem efektivitātes koeficienta punktiem.

"Daruššafaka" sastāvā ar 20 punktiem izcēlās Maikls Ēriks, savukārt "Maccabi" rindās 13 punktus sameta Džons Dibartolomeo.

Savukārt Rolands Šmits palika uz rezervistu soliņa, bet viņa pārstāvētā "Barcelona Lassa" izbraukumā ar rezultātu 64:67 (15::14, 18:17, 13:15, 18:21) zaudēja Podgoricas "Budučnost VOLI".

Barselonas komandā rezultatīvākais ar 12 punktiem bija ungārs Ādams Hanga, bet pretiniekiem tikpat punktu sameta amerikānis Ērls Klārks un bosnietis Nemanja Gordičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!