Foto: LETA

Lielisku sniegumu pirmajā Eiropas kausa turnīra astotdaļfināla spēlē trešdien parādīja latviešu basketbolists Jānis Strēlnieks, kurš guva 15 punktus un palīdzēja Vācijas vienībai Bambergas "Brose Baskets" izvairīties no smagas neveiksmes.

Aizvadītajā mačā "Brose Baskets" ar 78:80 (15:27, 22:20, 20:17, 21:16) savā laukumā zaudēja Krievijas vienībai Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ".

Spēli daudz pārliecinošāk iesākās viesi, kas vēl trešās ceturtdaļas priekšpēdējā minūtē atradās vadībā ar 63:53. Tomēr ceturtās ceturtdaļas ievadā Strēlnieks iemeta divus tālmetienus, izvirzot jau "Brose Baskets" vadībā ar 70:65. Sekmīgo izrāvienu mājiniekiem gan turpināt neizdevās un tika ciesta neveiksme, bet saglabātas labas cerības uz uzvaru divu spēļu summā.

Tieši Strēlnieks kļuva par savas komandas rezultatīvāko spēlētāju, laukumā pavadītajās 25 minūtēs un 31 sekundē realizējot vienu no diviem izpildītajiem divpunktu metieniem, trīs no sešiem tālmetieniem un visus četrus soda metienus.

Tāpat latvietis izcēlās ar divām atlēkušajām bumbām, divām rezultatīvām piespēlēm un arī divām pārtvertām bumbām, kurām pievienoja četrus izprovocētus noteikumu pārkāpumus un trīs piezīmes, kopā savācot 18 efektivitātes koeficienta punktus.

Tikmēr "Lokomotiv-Kubaņ" komandai ar 20 punktiem izcēlās horvāts Krunoslavs Simons, turklāt vienība turnīra ietvaros guva jau 18. uzvaru pēc kārtas.

Abu komandu atbildes mačs nākamajā otrdienā risināsies Krasnodarā. Nākamo kārtu sasniegs komanda, kas triumfēs summā.

Kā ziņots, vēl tikai svētdien "Lokomotiv-Kubaņ" VTB Vienotās līgas ietvaros ar 88:82 pieveica ULEB Eirolīgā spēlējošo Ņižņij Novgorod" komandu, ko trenē latviešu speciālisti Ainars Bagatskis un Artūrs Štālbergs, bet pārstāv Rihards Kuksiks.

Tikmēr ar neizšķirtu izslēgšanas turnīru iesāka Lietuvas vienība Viļņas "Lietovos rytas", kur par galvenā trenera palīgu strādā latvietis Sandis Buškevics, savā laukumā cīnoties 81:81 (30:21, 19:19, 18:27, 14:14) ar Turcijas komandu Karšijakas "Pinar".

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 19 punktiem un astoņiem izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem bija Martīns Gecēvičs, bet 18 punktus un astoņas bumbas zem groziem pievienoja Ģedimins Oreliks.

Tikmēr "Pinar" rindās 20 punktus iemeta amerikānis Bobijs Diksons.

Vēl vienā astotdaļfināla pārī Rolanda Freimaņa pārstāvētā Kazaņas "Unics" komanda spēkojas ar Itālijas vienību Kantu "FoxTown".

Kā ziņots, pirmajā posmā grupu turnīrā 36 komandas bija sadalītas sešās apakšgrupās, pa sešām komandām katrā, kas izspēlēja divu apļu turnīru. Sacensību otro posmu sasniedza četras katras grupas labākās komandas, kurām pievienojās astoņas vienības, kas nepārvarēja ULEB Eirolīgas sacensību pirmo posmu. Šīs 32 komandas bija sadalītas astoņās grupās, pa četrām vienībām katrā, izspēlējot divu apļu turnīru.

Otro posmu pārvarēja katras grupas divas labākās komandas, kas turpinājumā izspēlēs astotdaļfinālu, ceturtdaļfinālu, pusfinālu un finālu. Izslēgšanas turnīrā visās fāzēs uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā. Sacensību finālspēles gaidāmas 24. un 29.aprīlī. Sacensību uzvarētāji kvalificēsies 2015./16.gada ULEB Eirolīgas turnīram.

Kā zināms, abām Latvijas spēcīgākajām komandām "Ventspils" un "VEF Rīga" neizdevās pārvarēt pirmo posmu.

Iepriekšējā sezonā Eiropas kausā triumfēja Spānijas komanda "Valencia Basket", kas finālā pieveica Krievijas vienību Kazaņas "Unics". Līdz ar to "Valencia Basket" automātiski kvalificējās ULEB Eirolīgas turnīram, bet "Unics" iepriekš pārvarēja ULEB Eirolīgas kvalifikāciju un arī spēlēja Eiropas spēcīgāko komandu turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!