Foto: DELFI.lt

Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks otrdien guva 22 punktus un palīdzēja Pirejas "Olympiakos" komandai izcīnīt uzvaru arī trešajā Grieķijas čempionāta pusfināla spēlē.

"Olympiacos" viesos ar rezultātu 89:56 (24:16, 20:17, 18:13, 27:10) apspēlēja Patras "Promitheas", sērijā līdz trim uzvarām gūstot virsroku ar 3-0 un iekļūstot finālā, kur tās pretiniece būs Atēnu "Panathinaikos Superfoods".

Strēlnieks šajā mačā laukumā pavadīja 24 minūtes un 34 sekundes, kuru laikā realizēja divus no četriem divpunktu metieniem, piecus no sešiem tālmetieniem un visus trīs soda metienus.

Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, veica vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva vienu kļūdu, tika pie divām piezīmēm un izprovocēja divus noteikumu pārkāpumus.

Ar 22 punktiem viņš bija mača rezultatīvākais spēlētājs.

Ceturtdaļfinālā "Olympiakos" ar 2-0 pārspēja "Kymis" vienību, kamēr "Promitheas" ar tādu pašu rezultātu uzvarēja "Lavrio" komandu.

Tāpat arī "Panathinaikos Superfoods" izslēgšanas turnīrā nav cietusi zaudējumus, pirmajā kārtā ar 2-0 pārspējot Rodas "Kolossos H Hotels", bet pusfinālā ar 3-0 pieveicot Saloniku PAOK.

Grieķijas čempionāta regulāro turnīru ar uzvarām visās 26 spēlēs noslēdza Atēnu "Panathinaikos Superfoods", kamēr otrā ar 22 panākumiem bija "Olympiakos".

Kopš 1993.gada tikai vienu reizi pie Grieķijas čempiona titula nav tikusi kāda no abām nesamierināmajām pretiniecēm "Olympiakos" vai "Panathinaikos". "Olympiakos" vietējā turnīrā uzvarējusi 12 reizes, bet "Panathinaikos" ar 35 čempiones trofejām ir titulētākā Grieķijas komanda.

Abas komandas par Grieķijas čempiones titulu cīnījās arī pērn, finālsērijā ar 3-2 uzvarot Atēnu basketbolistiem.

Abas vienības aprīlī nepārvarēja ULEB Eirolīgas ceturtdaļfinālu, kurā "Olympiakos" sērijā līdz trim uzvarām ar 1-3 piekāpās Lietuvas flagmanim Kauņas "Žalgiris".

Strēlnieks "Olympiakos" rindas papildināja pērn jūnijā, noslēgdams divu gadu līgumu, bet pirms tam spēlēja Bambergas "Brose" komandā, ko aizveda līdz trim Vācijas čempiontituliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!