Foto: LETA

Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks ar nepacietību gaida vasaru, kad kopā sanāks valstsvienība, lai varētu uzspēlēt kopā ar Kristapu Porziņģi, taču šobrīd viņa domas ir aizņemtas ar cīņu par kārtējo Vācijas čempiontitulu Bambergas "Brose" komandas sastāvā.

Iepriekšējo divu gadu Vācijas čempionvienība no Bambergas izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā tiekas ar cita latvieša Ojāra Siliņa pārstāvēto Bonnas "Telekom Baskets". Sērijā līdz vienas komandas trīs uzvarām rezultāts ir neizšķirts 1-1. Sērijas pirmajā spēlē sestdien Bambergā sīvā cīņā ar 93:92 uzvarēja "Telekom Baskets", savukārt otrajā cīņā trešdien Bonnā šī pāra favorīte "Brose" pārliecinoši revanšējās ar 87:71, cīņas gaitā esot priekšā ar 25 punktiem.

"Mēs neaizmirsām, cik slikti nospēlējām pirmo spēli, ļaujot Bonnai sajust, ka var mūs uzvarēt. Paši sev radījām problēmas. Šoreiz parādījām agresīvāku, fiziskāku spēli, neļaujot viņiem izvērsties," pēc trešdienas mača Latvijas žurnālistiem, kuri uz Bonnu bija devušies no netālu esošās Ķelnes, kur notiek pasaules čempionāts hokejā, sacīja Strēlnieks.

"Brose" šajā mačā jau pirmajā puslaikā ieguva 20 punktu pārsvaru (55:35), pēc tam to droši nosargājot.

"Pretiniekiem ir maza rotācija. Mums vajadzēja agresīvi spēlēt pret viņu saspēles vadītāju Džošu Mejo, kurš latviešiem ir labi pazīstams, jo kādreiz spēlēja Liepājā. Tas mums arī izdevās. Viņš, protams, kaut ko iemeta, taču otrajā puslaikā viņam vairs nepietika spēka, lai uztaisītu spēli," skaidroja latvietis.

Neveiksmīgo ceturtdaļfināla sākumu Strēlnieks skaidroja ar to, ka "Brose" spēlējusi kā regulārā čempionāta mačā, beigās piedzīvojot kaunpilnu neveiksmi.

"Treneris sacīja, ka nebijām gatavi "play-off" spēlei, maču aizvadot kā regulārajā sezonā. Savā zālē ielaist 93 punktus ir nepiedodami, vēl jo vairāk, ka Bonnai tajā mačā laukumā gāja tikai seši spēlētāji. Tas bija mazliet apkaunojoši, taču šodien spēlējām daudz labāk un viss šajā sērijā ir vēl priekšā. Izslēgšanas turnīrā basketbols ir daudz fiziskāks, jo tā ir cīņa par titulu, tāpēc neviens nedos pat vienu laukuma centimetru. Regulārajā sezonā varbūt kādā spēlē var atvilkt elpu, taču ne izslēgšanas mačos," uzsvēra saspēles vadītājs, kurš trešdien cīņā guva septiņus punktus un izdarīja četras rezultatīvas piespēles, sev atvēlētājas nepilnās 22 minūtēs veicot lielu darba apjomu.

Tikmēr Siliņš mājinieku rindās šoreiz punktus neguva.

"Spēlēt pret komandu, kurā ir cits latvietis, ir interesantāk, jo var pārmīt kādus vārdus, taču mēs abi ar Ojāru esam klusi cilvēki, tāpēc viens otru nebakstām. Nav arī tā, ka viņš mani aizsardzībā stingrāk krampētu, tā spēlē visi, jo neviens jau negrib ļaut, lai iemet," atzina Strēlnieks.

"Brose" komandai, kas regulārā čempionātu noslēdza otrajā vietā, kamēr "Telekom Baskets" bija septītā, Vācijas čempionu titula saglabāšana ir ļoti svarīga, jo valsts čempioni nākamajā sezonā varēs spēlēt ULEB Eirolīgā.

"Es noteikti vēlos spēlēt Eirolīgā, tāpēc mums tas čempionu tituls ir obligāti jāizcīna. Mēs komandā ļoti labi sadzīvojam, uzticamies viens otram un cenšamies palīdzēt. Atmosfēra ir ļoti laba," Strēlnieks sacīja, ka ir visi priekšnosacījumi, lai "Brose" soļotu pretī savam mērķim.

Februārī Strēlnieks guva pleca traumu, kuras dēļ izlaida gandrīz pusotru mēnesi. Basketbolists atzīst, ka savainojuma sekas vēl ir jūtamas, taču tas neliedz spēlēt.

"Vēl nelielas traumas sekas ir jūtamas, taču cenšos komandai palīdzēt, cik vien varu. Atpūtīšos pēc sezonas, bet tagad šis pusotrs mēnesis ir jāiztur, bet tad jūnijā savā ķermenī labošu visu, kas ir labojams. Ar nepacietību gaidu vasaru un izlases spēles. Kurš gan negrib spēlēt komandā ar tāda līmeņa spēlētāju kā Kristaps Porziņģis, bet vienīgā iespēja ir izlasē. Tāpēc paldies Kristapam, ka viņš piekrita," Strēlnieks pieskārās arī izlases tēmai.

Tāpat viņš cītīgi seko līdzi Latvijas hokeja izlases gaitām pasaules čempionātā Ķelnē.

"Ceļā uz Bonnu skatījos Latvijas un Itālijas izlašu spēli, jo mums bija četras ar pusi stundas ilgs brauciens ar autobusu. Tas, ka hokejisti sākuši tik labi, man nav pārsteigums, jo latvieši ir cīnītāji. Varbūt iepriekšējos gados viņiem ne viss līdz galam izdevās, taču viņi nekad nav padevušies," uzskata Strēlnieks, vēlot veiksmi hokejistiem arī nākamajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!