Foto: AFP/Scanpix

Latviešu saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks trešdien guva 17 punktus Eiropas kausa izcīņas mačā, palīdzot Vācijas klubam Bambergas "Brose Baskets" tikt pie piektās uzvaras turnīrā.

Turnīra septītās kārtas mačā "Brose Baskets" ar 71:52 (16:9, 19:22, 15:12, 21:9) izbraukumā pieveica citu šīs valsts vienību Bonnas "Telekom Baskets".

Strēlnieks šajā duelī laukumā pavadīja 29 minūtes un 49 sekundes, realizējot trīs no četriem izmestajiem divpunktu metieniem, trīs no pieciem tālmetieniem un divus no četriem soda metieniem.

Tāpat viņa rēķinā septiņi izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kas deva 19 efektivitātes koeficienta punktus.

Uzvarētājiem ar 17 punktiem izcēlās arī Daniels Teiss, bet tieši Strēlnieks bija cīņas vērtīgākais spēlētājs.

Kā ziņots, vēl vienā A apakšgrupas mačā otrdien latviešu basketbolista Ojāra Siliņa pārstāvētā Itālijas komanda Redžo di Emīlijas "Grissin Bon" savā laukumā ar 78:72 (14:16, 26:19, 11:88, 27:19) pieveica Francijas klubu Parīzes "Levallois".

Siliņš, kuram šis bija otrais mačs pēc savainojuma izārstēšanas, laukumā pavadīja 13 minūtes un 56 sekundes un pa šo laiku guva divus punktus. Latvietis realizēja vienīgo divpunktu metienu, taču aizmeta grozam secen visus piecus tālmetienus.

Tāpat Siliņa rēķinā divas atlēkušās bumbas, divas piezīmes un -3 efektivitātes punkti.

Par šī dueļa rezultatīvāko basketbolistu kļuva "Grissin Bon" uzbrucējs Akille Polonara, kurš iemeta 24 punktus.

Ar piecām uzvarām septiņos mačos "Brose Baskets" A apakšgrupas kopvērtējumā ieņem otro vietu, atpaliekot vien no Francijas kluba "Strasbourg", kas guvis piecas uzvaras sešos mačos.

Savukārt "Grissin Bon" komanda ar divām uzvarām pagaidām ir grupas noslēdzošajā, sestajā, vietā.

Uzvaru izcīnījusi arī Lietuvas vienība Viļņas "Lietuvos rytas", kur par galvenā trenera palīgu strādā Sandis Buškevics, savā laukumā ar 79:72 (28:15, 11:19, 22:15, 18:23) pārspējot Rumānijas vienību Ploješti "CSU Asesoft".

Uzvarētājiem ar 21 punktu atzīmējās bijušais Latvijas kluba "VEF Rīga" spēlētājs Antans Kavaļausks.

Ar sešiem panākumiem septiņās cīņās "Lietuvos rytas" šobrīd ieņem pirmo vietu E apakšgrupā, bet tāda pat uzvaru un zaudējumu attiecība ir arī Turcijas vienībai Bandirmas "Banvit".

Grupu turnīrā 36 komandas sadalītas sešās apakšgrupās, pa sešām komandām katrā, kas līdz 17.decembrim izspēlēs divu apļu turnīru. Pirms izlozes komandas, balstoties uz ģeogrāfisko principu, bija sadalītas divās apakšgrupās.

Sacensību otro posmu sasniegs četras katras grupas labākās komandas, kurām pievienosies astoņas vienības, kas nepārvarēs ULEB Eirolīgas sacensību pirmo posmu. Šīs 32 komandas tiks sadalītas astoņās grupās, pa četrām vienībām katrā, kas izspēlēs divu apļu turnīru laika posmā no 2015.gada 6.janvāra līdz 3.martam.

Otro posmu pārvarēs katras grupas divas labākās komandas, kas pēc tam izspēlēs astotdaļfinālu, ceturtdaļfinālu, pusfinālu un finālu. Izslēgšanas turnīrā visās fāzēs uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā. Sacensību finālspēles gaidāmas 2015.gada 24. un 29.aprīlī. Sacensību uzvarētāji kvalificēsies 2015./16.gada ULEB Eirolīgas turnīram.

Iepriekšējā sezonā Eiropas kausā triumfēja Spānijas komanda "Valencia Basket", kas finālā pieveica Krievijas vienību Kazaņas "Unics". Līdz ar to "Valencia Basket" automātiski kvalificējās ULEB Eirolīgas turnīram, bet "Unics" iepriekš pārvarēja ULEB Eirolīgas kvalifikāciju un arī spēlēs Eiropas spēcīgāko komandu turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!