Foto: LETA

Latvijas basketbola izlases sniegums mačā pret Turcijas valstsvienību bija tik augstvērtīgs, ka Jānim Strēlniekam pirmo reizi laukumā bija tik jautri, pēcspēles preses konferencē sacīja pats basketbolists.

Jau vēstīts, ka Latvijas izlase 111:85 sagrāva Turcijas valstsvienību, mača gaitā realizējot 20 tālmetienus. Strēlnieks šajā mačā guva astoņus punktus un izdarīja astoņas rezultatīvas piespēles, laukumā pavadot ilgāko spēles laiku komandā.

"Paldies sestajam spēlētājam. Šodien izbaudījām katru spēles minūti. Bija lieliska gaisotne. Svarīgi, ka nepievīlām atbalstītājus," teica Strēlnieks. "Esmu lepns par komandu un partneriem. Tagad negribu iedziļināties detaļās. Šis ir viens ļoti svarīgs, solis, bet jāsaglabā koncentrācija nākamajām cīņām."

"Es neesmu tas emocionālākais cilvēks, taču šī būs pirmā reize, kad man bija tik jautri," norādīja Strēlnieks. "Ar džekiem runājām, ka nevajag visu likt uz vienu spēli. Turki ir talantīgi ar labiem spēlētiem. Galvenais bija noturēt to koncentrāciju līdz spēlēm."

Strēlnieks aizvadītajās sezonās cīnījies ar savainojumiem, un viņš neslēpa, ka fizisko kondīciju gribētu labāku. "Šoreiz bija īsāks laika posms, lai ieskrietos. Kad talantīgi džeki ir apkārt, tad ir vieglāk," viņš neslēpa.

Latvijas izlase aizvadītajā mačā realizēja 20 tālmetienus, un Strēlnieks atzina, ka komandām ir grūti, ja pretiniekiem tik labi krīt tālmetieni. Šādu "tālmetienu lietu" viņš nebija piedzīvojis ar klubu basketbolā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!