Foto: AFP/Scanpix

Latvijas izlases līderis Jānis Strēlnieks svētdien nodemonstrēja teicamu precizitāti no tālmetienu līnijas, un ar 16 punktiem palīdzēja Bambergas "Brose" komandai gūt kārtējo uzvaru Vācijas čempionātā.

Valsts čempione "Brose" viesos principiālā cīņā ar 89:80 (18:20, 21:15, 30:20, 20:25) uzvarēja Berlīnes "Alba" basketbolistus.

Strēlnieks šajā mačā spēlēja 27 minūtes un trīs sekundes, trāpot visus četrus izpildītos trīspunktu metienus un divus no četriem divpunktniekiem. Viņš arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas, izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu bumbu un nopelnīja vienu personisko piezīmi.

"Brose" pēc puslaika bija vadībā ar 39:35, bet uzvaras pamatus ielika trešajā ceturtdaļā, pēc kuras pārsvars sasniedza jau 14 punktus (69:55). Pēdējā spēles nogrieznī "Alba" starpību spēja samazināt līdz četriem punktiem, tomēr beigās "Brose" bija labāka un guva 11.uzvaru tikpat spēlēs.

Strēlnieks bija savas komandas rezultatīvākais spēlētājs, bet 15 punktus iemeta arī Fabjēns Kozērs. Tikmēr "Alba" komandā teicamu spēli aizvadīja Elmedins Kikanovičs, kurš guva 32 punktus.

Šonedēļ "Brose" piedzīvoja divus zaudējumus ULEB Eirolīgā, atzīstot Belgradas "Crvena Zvezda" un Vitorijas "Baskonia" komandu pārākumu. Eirolīgā "Brose" ir tikusi pie diviem panākumiem astoņos mačos, tomēr piecas no sešām neveiksmēm ciestas ar mazāk nekā četru punktu starpību.

Jau ziņots, ka piektdien Vācijas čempionātā Latvijas basketbolists Ojārs Siliņš guva 11 punktus, bet Bonnas "Telekom Baskets" komanda viesos ar rezultātu 85:81 pārspēja Vircburgas "S.Oliver Baskets" vienību.

Bundeslīgas kopvērtējumā pašlaik bez zaudējumiem cīnās "Brose", kas tikusi pie 11 uzvarām, kā arī Ulmas "ratiopharm", kas izcīnījusi desmit uzvaras.

Tikmēr "Telekom Baskets" ar sešiem panākumiem desmit spēlēs ir piektajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!