Foto: FIBA

Latviešu basketbolists Jānis Strēlnieks traumas dēļ nevarēs ilgstoši palīdzēt Maskavas CSKA komandai, līdz ar to arī nebūs iespējama viņa nākšana talkā Latvijas izlasei 2021. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē.

Strēlnieks traumu guva piektdien ULEB Eirolīgas mačā pret Atēnu "Panathinaikos" komandu.

Kā ziņo CSKA, Strēlnieks savainojis kreisās kājas augšstilba aizmugurējo muskuli. Līdzīgu traumu viņš guva pērn 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas cikla izšķirošajā spēlē pret Melnkalni, šī savainojuma dēļ priekšlaicīgi noslēdzot iepriekšējo sezonu.

CSKA informē, ka Strēlnieks ilgstoši nevarēs palīdzēt komandai un atveseļošanās procesu izies kluba bāzē. Viņa atgriešanās laiks tiks noteikts pēc rehabilitācijas procesa starpposmu rezultātiem.

Kā pirms mēneša raidījumam "Basketstudija 2+1" atklāja valstsvienības ģenerālmenedžeris Artūrs Štālbergs, Latvijas izlase nav zaudējusi cerības uz Strēlnieka palīdzību vienā no divām februārī gaidāmajām Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm. Tiesa, pēc piektdien gūtā savainojuma diezgan droši var teikt, ka Strēlnieks februārī nevarēs palīdzēt izlasei.

Strēlnieks šajā sezonā 16 Eirolīgas spēlēs vidēji guvis 8,5 punktus, izcīnījis 1,8 atlēkušās bumbas un veicis 2,4 rezultatīvas piespēles. Vienotajā līgā viņam 11 dueļos ir caurmērā 8,1 punkts, 1,1 atlēkusī bumba un 1,9 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!