Foto: AFP/Scanpix

Zaudējumu ULEB Eirolīgas mačā piektdien piedzīvoja Latvijas izlases saspēles vadītāja Jāņa Strēlnieka un valstsvienības galvenā trenera Ainara Bagatska pārstāvētā Ukrainas čempionvienība Kijevas "Budiveļņik", kas ar rezultātu 67:72 (18:17, 9:15, 17:17, 23:23) viesos atzina Krievijas granda Maskavas CSKA pārākumu.

Līdz ar to Kijevas klubs pirmajās divās A apakšgrupas spēlēs piedzīvojis divus zaudējumus, bet CSKA komanda tikusi pie diviem panākumiem.

Strēlnieks laukumā pavadīja 30 minūtes un 37 sekundes, kuru laikā guva septiņus punktus, realizējot divus no trim divpunktu metieniem un vienu no trim tālmetieniem. Latvietis tika pie otra lielākā spēles laika komandā.

Vēl Strēlnieks iekrāja piecas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles, kas bija labākie rādītāji vienībā, kā arī tika pie 11 efektivitātes koeficienta punktiem, kas bija otra labākā summa komandā.

Pirmās ceturtdaļas gaitā "Budiveļņik" komanda tika pie septiņu punktu pārsvara, tomēr otrās ceturtdaļas ievadā nokļuva iedzinējos ar astoņiem punktiem. Neizšķirtu Kijevas klubs atjaunoja trešās ceturtdaļas pirmajā pusē, vairākas reizes arī izvirzoties vadībā, tomēr līdz ceturtdaļas beigām CSKA komanda atjaunoja piecu punktu pārsvaru un noslēdzošajās desmit minūtēs to palielināja. Pārsvaru samazināt viesiem izdevās vien pēdējā minūtē, kad cīņa par uzvaru vairs nenoritēta.

Uzvarētāju labā 14 punktus guva serbs Milošs Teodosičs, bet "Budiveļņik" rindās ar 24 punktiem izcēlās amerikānis Mika Dounss.

Citā šīs grupas otrās kārtas mačā piektdien savainojumu ārstējošā Dāvja Bertāna Serbijas čempione Belgradas "Partizan" ar 73:43 (21:16, 16:7, 16:15, 20:5) savā laukumā sagrāva Francijas komandu "Nanterre", tiekot pie pirmā panākuma sacensībās.

Belgradas kluba labā 26 punktus guva Dragans Milosavļevičs.

Bertāna rehabilitācija pēc smagās ceļgala traumas varētu ilgt ilgāk, nekā plānots, un laukumā viņš, visticamāk, atgriezīsies tikai nākamā gada martā.

Eiropas spēcīgākajā klubu turnīrā laukumā kopumā devušies jau 17 latviešu basketbolisti. Šosezon viņu rindām pievienojās Strēlnieks un Kaspars Vecvagars.

Kā ziņots, otro zaudējumu jaunās sezonas sacensībās ceturtdien piedzīvoja arī Lietuvas klubs Kauņas "Žalgiris", kura sastāvā šoreiz nebija Vecvagara. Aizvadītajā mačā "Žalgiris" ar rezultātu 75:82 izbraukumā piekāpās Itālijas vienībai Milānas "EA7 Emporio Armani".

Turnīra pirmajā posmā 24 komandas, kas sadalītas četrās grupās, aizvadīs divu apļu turnīru, pēc kura tālākām cīņām kvalificēsies katras grupas četras labākās vienības. Otrajā posmā 16 komandas tiks dalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam atkal kvalificēsies četras labākās vienības.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam Milānā nākamā gada maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!