Foto: EPA/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolista Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Maskavas CSKA trešdien izcīnīja uzvaru trešajā ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināla spēlē un sasniedza pusfinālu.

CSKA viesos ar 85:68 (17:24, 27:15, 27:11, 14:18) uzvarēja Stambulas "Fenerbahce Beko" un sērijā līdz trim uzvarām bija pārāka ar 3-0.

Strēlnieks nospēlēja divas minūtes un 25 sekundes, kuru laikā netrāpīja vienīgo divpunktu metienu, nopelnīja divas personīgās piezīmes un negatīvu +/- rādītāju -3.

Maskavas kluba uzvaru ar 34 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām kaldināja Viljamss Klaibērns, bet Ifem Lundbergam 22 punkti, septiņas bumbas zem groziem, piecas rezultatīvas piespēles un četras pārtvertas bumbas. Stambulas vienības rindās 22 punkti Nando de Kolo rēķiņā.

Tāpat trešdien ceturtdaļfināla spēli aizvadīja Rolanda Šmita pārstāvētā "Barcelona", kas viesos ar 78:70 (16:16, 18:17, 21:18, 23:19) uzvarēja Sanktpēterburgas "Zeņit" un sērijā izvirzījās vadībā ar 2-1.

Šmits laukumā pavadīja 19 minūtes un 29 sekundes, punktus neguva, bet izcīnīja piecas atlēkušās bumbas. Viņš neiemeta pa vienam divpunktu un trīspunktu metienam, nopelnīja trīs personīgās piezīmes un spēli noslēdza ar negatīvu +/- rādītāju -1.

Rezultatīvākais Spānijas komandā ar 22 punktiem un astoņām bumbām zem groziem bija Brendons Deiviss, bet vēl 16 punktus iemeta Korijs Higinss. "Zeņit" rindās 19 punkti Billjam Beironam, taču 14 punkti un piecas atlēkušās bumbas Aleksam Potresam.

Trešajā trešdienas ceturtdaļfināla spēlē savā starpā tiekas Minhenes "Bayern" un Milānas "AX Armani Exchange Olimpia", kas ir sērijā ir vadībā ar 2-0.

Desmito vietu pamatturnīrā ar 18 panākumiem 34 spēlēs ieņēma Artūra Kuruca pārstāvētais Vitorijas "TD Systems Baskonia" klubs, kas izslēgšanas spēlēs neiekļuva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!