Foto: LETA

Latviešu basketbolists Jānis Strēlnieks piektdien palika bez punktiem. viņa pārstāvētajai Grieķijas komandai Pirejas "Olympiakos" piedzīvojot pirmo neveiksmi ULEB Eirolīgas sezonā.

Aizvadītajā mačā "Olympiakos" ar 51:73 (14:14, 12:18, 15:17, 10:24) viesos piekāpās Spānijas vienībai Barselonas "Lassa", kuras pieteikumā turnīram ir arī šosezon joprojām ārpus sastāva paliekošais Rodions Kurucs.

Vēl pēc trim ceturtdaļām "Olympiakos" deficīts bija vien astoņi punkti, bet noslēdzošā nogriežņa ievadā mājinieki veica izrāvienu 13:2, kas turpinājumā viņu vadību vairs neļāva apdraudēt.

Strēlnieks laukumā bija 18 minūtes un 36 sekundes, grozam garām raidot abus divpunktu raidījumus un vienīgo tālmetienu. Tāpat viņš izcēlās ar trim rezultatīvām piespēlēm un trim izprovocētiem pārkāpumiem, tiekot pie viena efektivitātes punkta.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 13 punktiem bija francūzis Kevins Serafins, kurš 2015./2016.gada sezonā pavadīja kā latvieša Kristapa Porziņģa komandas biedrs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Ņujorkas "Knicks".

Savukārt "Olympiakos" rindās ar 11 punktiem izcēlās Jannis Papapetru.

Ja pirms piektās kārtas divas komandas turnīrā bija bez neveiksmēm, tagad vismaz reizi zaudējušas visas, jo ceturtdien Madrides "Real" mājās ar 80:86 piekāpās Krievijas vienībai Maskavas apgabala "Himki".

Vēl vienā spēlē piektdien Lietuvas vienība Kauņas "Žalgiris" ar 91:94 (19:22, 17:29, 26:18, 29:25) piekāpās Krievijas grandam Maskavas CSKA.

CSKA savā laukumā Eirolīgā uzvarēja jau 13.spēlē pēc kārtas. Mājinieki pēc puslaika panāca 15 punktu pārsvaru, bet ceturtās ceturtdaļas vidū "Žalgiris" pietuvojās jau līdz četriem punktiem. Turpinājumā CSKA iemeta četrus trejačus pēc kārtas, veicot izrāvienu 14:2 un noturot panākumu.

Uzvarētājiem 26 punktus sameta Vils Klaiberns, kamēr Nando de Kolo pievienoja 25 punktus un izpildīja desmit rezultatīvas piespēles.

Tikmēr "Žalgiris" sastāvā ar 20 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Vasilije Micičs.

Tikmēr trešajā dienas spēlē Spānijas komanda Malagas "Unicaja" ar 79:74 (25:19, 10:16, 19:24, 26:15) uzveica Stambulas "Anadolu Efes" no Turcijas, kas šosezon ir vienīgā turnīrā bez uzvarām..

Kopvērtējumā pēc piecām kārtām pa četrām uzvarām ir "Olympiakos", "Real", CSKA un "Himki" vienībām.

Daira Bertāna pārstāvētā Itālijas komanda "AX Armani Exchange Olimpia" ar vienu panākumu piecos mačos atrodama 14.pozīcijā, kamēr Spānijas klubs Vitorijas "Baskonia", kur spēlē Jānis Timma ir pozīciju zemāk.

ULEB Eirolīgā otro sezonu pēc kārtas 16 komandas aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām iekļūstot izslēgšanas spēlēs. Zīmīgi, ka ULEB Eirolīgā nav paredzēti pārtraukumi nacionālo izlašu 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas spēļu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!